Jau šonedēļ startēs "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) jeb Latvijas 1. līgas čempionāta jaunā sezona. Šogad čempionātā piedalīsies 14 komandas, no kurām četras ir "Optibet" virslīgas klubu dublieri un nepretendē uz paaugstināšanos. Pirms gaidāmās sezonas piedāvājam iepazīties ar ONL komandu aktualitātēm, gatavošanos sezonai un mērķiem 2023. gadā.

RFS-2

Pagājušajā sezonā: 5. vieta
Galvenais treneris: V. Terentjevs

Komentārs: "Nekādu dižo izmaiņu sastāvā nav. Tie paši puiši, kuri bija pagājušajā gadā, tie arī palikuši. Mūsu kodolu veido 2005. gadā dzimušie puiši. Klāt nāca daži 2006. gada čaļi. Un ir arī 2004. gada dzimušie. Taču pamata kodols ir plus mīnus no tiem pašiem puišiem. Mērķi tādi paši, kā pagājušajā gadā. Galvenie mērķi ir dot jauniešiem spēļu praksi 1. līgā, jau starp pieaugušajiem. Un attiecīgi puiši, kuri pievienojas pirmajai komandai, lai ir ar spēļu praksi. Es nevarētu teikt, ka mums tur bijuši kādi ļoti principiāli pretinieki, bet bija interesantas un sarežģītas spēles ar "Riga FC" un "Valmiera FC" dublieriem, ar Grobiņas SC. Akcenti pirmssezonā bija tādi paši, kā parasti. Vienīgais pluss starpsezonā bija tāds, ka... Teiksim tā, pagājušajā gadā šī komanda savācās kopā pilnā sastāvā, kādā spēlējām, tikai divas nedēļas pirms pirmās spēles. Tagad mums bija iespēja gatavoties sezonai jau kopš janvāra. Vissarežģītākais bija tas, ka ļoti daudzi puiši slimoja. Reizēm bija tā, ka puse sastāva vienkārši nenāca uz treniņiem slimības dēļ."

VALMIERA FC-2

Pagājušajā sezonā: 4. vieta
Galvenais treneris: R. Rode

Komentārs: "Es un visi spēlētāji ļoti gaidām sezonas sākumu. Pirmssezona sanāca diezgan gara. Daži saāka gatavoties jau decembra vidū. Diezgan kārtīgi pastrādājām. Bija trenažieru zāle, bija sausie treniņi, bija treniņi tehnikas attīstīšanai. Mērķis dublieru komandai ir dot spēles laiku jaunajiem spēlētājiem, lai viņi progresētu. Bet noteikti ir arī uzdevums uzvarēt katrā spēlē un būt pēc iespējas augstāk tabulā."

RIGA FC-2

Pagājušajā sezonā: 2. vieta
Galvenais treneris: M. Koņevs

Komentārs: "Pārsvarā tie puiši, kuri pabeidza pagājušo gadu, viņi arī spēlēs. Mums bija citi plāni šim gadam, taču tos neļāva īstenot. Un vēl svarīgākais šiem puišiem, mums tādi ir kādi desmit cilvēki, kuri spēlē izlasēs, lai viņiem būtu motivācija turpināt spēlēt futbolu. Jo ir jābūt kaut kādiem mērķiem. Te nevar cīnīties ne par paaugstināšanos līgu augstāk, ne arī par iekļūšanu pirmajā komandā. Pagaidām tas ir nereāli, viņi tur vēl nevar būt konkurētspējīgi. Tāpēc galvenais uzdevums šajā sezonā ir motivēt viņus, lai viņi turpinātu savu attīstību un progresētu kā futbolisti. Kamēr trenējāmies Rīgā, laikapstākļi bija tādi, ka visi treniņi bija aukstumā, bet tas arī labi. Mums izdevās aizbraukt uz vienu nometni Turcijā. Paldies par to mūsu kluba vadībai, tā bija laba pieredze mūsu puišiem. Viņi paši savām acīm ieraudzīja, kas ir futbols, ko nozīmē darbs futbolā. Viņi nospēlēja ar tādām komandām, ar kādām spēka ziņā diez vai 1. līgā spēlēsim. Un katrs ieraudzīja, uz ko vajag tiekties, pie kā jāpiestrādā. Protams, puiši jau ir diezgan pieauguši, pārsvarā pa 18-19 gadiem. Bija janvāris, kurā liels darbs tika veikts pie fizisko kvalitāšu uzlabošanas. Daudz skriešanas darbu. Ļoti daudz pastrādāts trenažieru zālē, tieši spēka kvalitāšu attīstīšanai. Un neaizmirsām arī par bumbu. Bija ļoti daudz spēles situāciju. Aizvadījām daudz pārbaudes spēļu. Sastāvā ir desmit izlašnieku. Nupat septiņi atgriezušies no Elites kārtas. Latvijas kontekstā, domāju, pat iekļūšana Elites kārtā ir panākums. Spēles ziņā bija labi rezultāti, pēdējā mačā nospēlēts 1:1 ar Izraēlu. Serbijai piekāpās tikai 94. minūtē, un, lūk, septiņi puiši spēlēja šajā komandā. Re, Silajevs Deniss visus mačus nospēlēja no pirmās līdz pēdējai minūtei. Malējais aizsargs. Gļebs Patika uzbrukumā. Viņam tikai vairāk jāuzticas. Ir labi dotumi, priekš tāda ātruma ir ļoti ātrs. Krieviņš, centra pussargs... Daudz puišu tādu, kuriem jādod laiks, lai attīstītos un norūdītos. Domāju, ka viņi sevi Latvijas futbolā vēl parādīs. Domāju, ka Grobiņa, kā jau vienmēr... tur ir atlasīti spēlētāji, kuri izgājuši Liepājas futbola skolu. Domāju, ka viņi [būs spēcīgi]. Protams, visas dublieru komandas - RFS un Valmiera, mēs. Domāju, ka Olaine šogad būs neslikta komanda. Nezinu daudz par Ventspili, bet, zinot trenerus, kuri tur strādā, tur būs gados jauna, bet ambicioza komanda. Arī "Alberts", domāju, būs neslikta komanda. "Skanstes SK" būs nepiekāpīga komanda. Domāju, ka kopumā būs vienmērīgs čempionāts, kā jau pagājušajā gadā. Un būs daudz interesantu maču."

FK TUKUMS 2000-2/TSS

Pagājušajā sezonā: 11. vieta
Galvenais treneris: T. Aizgrāvis

Komentārs: "Mūsu komandas mērķis šosezon noteikti ir būt pēc iespējas augstākā vietā turnīra tabulā, gūt pēc iespējas vairāk uzvaru un pieredzes. Savukārt mani personīgie mērķi kā uzbrucējam ir gūt pēc iespējas vairāk vārtus un piedalīties iespējami vairāk spēlēs sākumsastāvā. Pirmssezonā ļoti lielu uzsvaru likām uz fizisko sagatavotību, kā arī uz taktiskām izspēlēm. Kā jau pirmssezonā, bieži vien jutāmies ļoti noguruši. Bija arī rīta treniņi. Uzskatu, ka šī pirmssezona, iespējams, ir bijusi vēl labāka nekā iepriekšējā."

"Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja iegūs tiesības pārcelties uz "Optibet" virslīgas čempionātu, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar Virslīgas devīto labāko komandu. Vienības, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņems 13. un 14. vietu, zaudēs tiesības piedalīties 2024. gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā un savu vietu dos labākajām 2. līgas pārstāvēm. Komanda, kas 2023. gada čempionātā ieņems 12. vietu, divās pārspēlēs tiksies ar 2. līgas komandu, kas 2023. gada čempionātu noslēgs trešajā vietā.

Turnīram iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram kontos. Spēļu tiešraides būs pieejamas tv.lff.lv.