Jau šonedēļ startēs "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) jeb Latvijas 1. līgas čempionāta jaunā sezona. Šogad čempionātā piedalīsies 14 komandas, no kurām četras ir "Optibet" virslīgas klubu dublieri un nepretendē uz paaugstināšanos. Pirms gaidāmās sezonas piedāvājam iepazīties ar ONL komandu aktualitātēm, gatavošanos sezonai un mērķiem 2023. gadā.

AFA "OLAINE"

Dibināts: 2013. gadā
Pēdējās trīs sezonās iegūtās vietas: 8. (no 14), 5. (no 14 komandām 2. līgā), 8. (no 12 komandām 2. līgā)
Galvenais treneris: A. Kolidzejs

Komentārs: "Klāt nākuši jauni spēlētāji, kuri ir diezgan motivēti spēlēt futbolu. Ceru, ka mēs varam viņiem palīdzēt izaugt par labiem cilvēkiem un futbolistiem. Mērķis ir nostiprināties 1. līgas čempionātā. Spēles ziņā gribētos, protams, iet uz priekšu vismaz pa solītim. Salīdzinot ar pagājušo gadu, gribētos vairāk stabilitātes. Gribas, lai mūsu pērn iegūtā vieta šosezon būtu vairāk pelnīta. Sezonai gatavojamies jau ceturto mēnesi. Lielākoties gatavojamies brīnišķīgajā Olaines stadionā. Par mūsu lielākajiem konkurentiem uzskatu tādu komandu, kā AFA "Olaine" (smaida). Ja varam spēlēt ar pilnu pašatdevi, ja saprotam, kas ir futbols un kas tajā jādara, lai cīnītos par konkrētām vietām, ja varam apzināties, kā pāriet no jauniešu uz pieaugušo futbolu, tad būs arī panākumi."

FK "SMILTENE"/BJSS

Dibināts: 2000. gadā
Pēdējās trīs sezonās iegūtās vietas: 14. (no 14), 10. (no 10), 8. (no 9)
Galvenais treneris: N. Zvejnieks

Komentārs: "Tā kā tikai pēdējā brīdī uzzinājām, ka paliekam 1. līgā, vairāki vecāka gājuma vīri nolēma izklīst pa vitām 2. līgas komandām. Nācās meklēt papildinājumu, ko atradām Priekuļos un Valmierā. Mūsu mērķis ir viens - uztaisīt komandu. To teicu arī puišiem - galvenais ir no trīs komandu spēlētājiem izveidot vienotu komandu. Ja tas izdosies, mērķēt varam augstu. Gaidu, ka pirmās spēles būs ļoti grūtas - kamēr iespēlēsimies, kamēr sapratīsimies. Paies kāds laiciņš. Mājas spēlēs līdzjutēju atbalsts varētu mums palīdzēt."

"GROBIŅA" SC/LFS

Dibināts: 2009. gadā
Pēdējās trīs sezonās iegūtās vietas: 3. (no 14), 6. (no 10), 3. (no 9)
Galvenais treneris: V. Dobrecovs

Komentārs: "Viens no ieguvumiem starpsezonā ir izīrētais vārtsargs no Ukrainas Artjoms Mališs, bet kopumā - visi tie pieredzējušākie komandas spēlētāji paliek. Ko mēs gribam? Kā jau visi laikam - gribam spēlēt uzbrūkošu un produktīvu futbolu, kas nebūtu primitīvs, bet gan ar izdomu, lai tas cilvēkiem paliktu atmiņā. Starpsezonā grūtākais futbolistiem bija strādāt, veikt smago darbu. Šogad, domāju, čempionātā nebūs viena izteikta līdera, kā iepriekšējā gadā bija "Jelgava". Šogad, domāju, plus mīnus katram ir iespēja uzvarēt 1. līgā."

"LEEVON SALDUS"

Dibināts: 2018. gadā
Pēdējās trīs sezonās iegūtās vietas: 10. (no 14), 7. (no 10), 9. (no 9)
Galvenais treneris: B. Lipferts

Komentārs: "Intensitāte un pašatdeve, ko komanda rāda laukumā katrā treniņā un spēlē. Es ceru, ka tas mums ļaus progresēt visā sezonā. Lielākais progress, ko veicām starpsezonā, ir bumbas kustināšana. Puiši tajā ļoti progresējuši, uzlabojuši šo konceptu. Tagad viņi ir ļoti droši ar bumbu. Tā ka šajā aspektā esam progresējuši. Grūtākais bija laikapstākļi - acīmredzami. Tie piespieda mūs ik pa laikam improvizēt. Bijām spiesti šad tad ieiet sporta zālē. Taču tikām galā. Atmosfēra bija pietiekami laba. Esam gatavi sākt sezonu. Nav vienas sevišķi svarīgas spēles. Katra spēle ir svarīga. It sevišķi pirmās spēles. Kā zināms, sezonas pirmajās sešās kārtās spēlēsim izbraukumos. Tās šobrīd ir vissvarīgākās spēles."

"RĒZEKNE"

Dibināts: 2011. gadā
Pēdējās trīs sezonās iegūtās vietas: 13. (no 14), 4. (no 10), 7. (no 9)
Galvenais treneris: R. Ščavinskis

Komentārs: "Mums sastāva ziņā notikušas interesantas pārmaiņas. Šogad būs daudz gados jaunu futbolistu - 2006. un 2007. gada dzimušu spēlētāju. Liela daļa spēlētāju būs jauni. Mūsu mērķis ir cīnīties ir katrā spēlē un attīstīt jaunos futbolistus."

JFK "VENTSPILS"

Dibināts: 2018. gadā
Pēdējās divās sezonās iegūtās vietas: 2. (no 16 komandām 2. līgā), 3. (no 12 komandām 3. līgas Rietumu zonā)
Galvenais treneris: A. Vlasovs

Komentārs: "Gatavoties 1. līgas mačiem - tās ir lieliskas sajūtas. Sastāva ziņā salīdzinot ar iepriekšējo gadu gandrīz nekādu pārmaiņu nav. Mūsu komandā spēlē gandrīz tikai vietējie futbolisti. Komandas mērķi būs gatavoties katrai spēlei un, protams, mēģināt uzvarēt katru spēli. Kuras spēles būs principiālākas? Pirmkārt, mači pret Grobiņu. Mazais "Kurzemes derbijs", ja tā var teikt. Un arī mači pret citu klubu, ko iepazinām jau pagājušajā gadā 2. līgā - "Beitar". Pagājušajā gadā divreiz nospēlējām ar viņiem bez vārtu guvumiem. Tagad gribam viņus uzvarēt."

"Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja iegūs tiesības pārcelties uz "Optibet" virslīgas čempionātu, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar Virslīgas devīto labāko komandu. Vienības, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņems 13. un 14. vietu, zaudēs tiesības piedalīties 2024. gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā un savu vietu dos labākajām 2. līgas pārstāvēm. Komanda, kas 2023. gada čempionātā ieņems 12. vietu, divās pārspēlēs tiksies ar 2. līgas komandu, kas 2023. gada čempionātu noslēgs trešajā vietā.

Turnīram iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram kontos. Spēļu tiešraides būs pieejamas tv.lff.lv.