Latvijas WU-19 meiteņu izlase otrdien 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra pirmajā spēlē Ziemeļīrijā ar rezultātu 0:5 (0:0) zaudēja par turnīra galvenajām favorītēm uzskatāmajām mājiniecēm, visus vārtus ielaižot spēles pēdējo 30 minūšu laikā.

Neskatoties uz to, ka spēles pašā ievadā laukuma saimnieces bīstami apdraudēja Alīnas Skļemenovas sargātos vārtus, kā arī vēlāk biežāk kontrolēja bumbu, pirmajā puslaikā Latvijas izlase savām pretiniecēm bija ciets rieksts un patika tika pie vairākām vārtu gūšanas iespējām. Labākā bija Evelīnai Ušpalevičai, kad mājinieces paglabās, veiksmīgi izraidot bumbu no vārtu līnijas.

Otrajā puslaikā Ziemeļīrijas komandas spiediens uz Latvijas izlases soda laukumu jūtami pieauga, kas 62. minūtē noveda pie Eimijas Nīlas gūtajiem vārtiem pēc stūra sitiena izspēles. Pāris minūtes vēlāk ar fantastisku tālsitienu izcēlās Helēna Pārkere, bet 74. minūtē ar skaistu sitienu trešos vārtus guva Eva Railija. Vēl pēc pāris minūtēm ar vēl vienu tālsitienu atzīmējās Naomi Maklolina, kam nedaudz vēlāk sekoja arī Kerijas Helidejas precīzais raidījums.

Citā pirmās kārtas spēlē otrdien Kosova ar 4:0 uzvarēja Kipru.

Sacensību turpinājumā Latvijas jaunietes piektdien tiksies ar Kosovu, bet nākamajā pirmdienā pretiniekos būs Kipra.

B līgā komandas cīnās par tiesībām saņemt paaugstinājumu uz A līgu nākamajā kvalifikācijas ciklā, lai tajā sacenstos par ceļazīmēm uz finālturnīru. Uz B līgu pārcelsies apakšgrupas pirmās vietas ieguvēja.

B līgas pirmajā kārtā Latvijas jaunās futbolistes pērnajā oktobrī ieguva trešo vietu, vispirms piekāpjoties vienaudzēm no Albānijas (1:3), pēc tam sagraujot armēnietes (13:0) un visbeidzot sīvā cīņā atzīstot Rumānijas pārākumu (0:1). Tikmēr Ziemeļīrija iepriekš zaudēja vietu A līgā, savā grupā piekāpjoties Francijai, Polijai un Īrijai, bet Kosova un Kipra neizkļuva no B līgas, katra tiekot pie trim punktiem.

Galvenā trenere Liene Vāciete, kura šajā turnīrā debitē pie WU-19 izlases stūres, kandidātu sarakstā iekļāvusi deviņu klubu pārstāves.