Jau šonedēļ startēs "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) jeb Latvijas 1. līgas čempionāta jaunā sezona. Šogad čempionātā piedalīsies 14 komandas, no kurām četras ir "Optibet" virslīgas klubu dublieri un nepretendē uz paaugstināšanos. Pirms gaidāmās sezonas piedāvājam iepazīties ar ONL komandu aktualitātēm, gatavošanos sezonai un mērķiem 2023. gadā.

FK "DINAMO RĪGA"

Dibināts: 2005. gadā
Pēdējās trīs sezonās iegūtās vietas: 12. (no 14), 8. (no 10), 5. (no 10)
Galvenais treneris: P. Hohlovs

Komentārs: "Spēlētāju kodols saglabājies no pagājušās sezonas otrās puses. Bet komandai pievienojās arī diezgan daudz jaunu spēlētāju. Kopumā mums ir vecuma ziņā jauna komanda. Par mērķiem šai sezonai pagaidām grūti runāt. Pagaidīsim sezonas sākumu, un tad jau novērtēsim citas komandas. Pagaidām mums nav informācijas par citām komandām - kā tās gatavojās, uz ko pretendē, kādas tām ir izmaiņas sastāvā. Varbūt pēc pirmām divām trim kārtām varēs redzēt, uz ko varam pretendēt. Vērtējot pagājušo sezonu, domāju, ka Grobiņa būs favorīte. Kā vienmēr - gaidām sezonu. Tieši tāpēc jau arī strādājam kopš janvāra. Visi grib parādīt savu labāko sniegumu. Mums ir gados jauni puiši, kuriem vēl ir iespēja pierādīt sevi un tikt uz spēcīgāku komandu."

JDFS "ALBERTS"

Dibināts: 2008. gadā
Pēdējās trīs sezonās iegūtās vietas: 6. (no 14), 9. (no 10), 4. (no 10)
Galvenais treneris: A. Zakreševskis

Komentārs: "Kā jau katru gadu - kāds jaunais pienāk klāt, kāds no vairāk pieredzējušajiem aiziet, jo viņam cits izaicinājums dzīvē pienāk. Tas ir neizbēgams process. Gribas cerēt, ka mums izdevies pastiprināt sastāvu, ka cīnīsimies par augstāku vietu nekā pagājušajā gadā. Dzīve jau parādīs, vai cerības būs bijušas pamatotas, vai ne. Varu teikt, ka visi puiši ļoti grib tikt pie spēlēšanas. Visi nopietni trenējās. Attieksme bijusi patiešām augstā līmenī. Pagājušajā sezonā bijām sestie. Ja noņemam nost dublieru komandas, tad bijām trešie. Šogad ir mērķis tikt augstāk. Kuri būs galvenie konkurenti? Šobrīd šķiet, ka Grobiņa, kas pērn bija virs mums, un Skanste. Grūti pateikt, kas būs ar jaunpienācējiem: "Beitar", Ventspils. Sāksies sezona - tad jau redzēs!"

"SKANSTES SK"

Dibināts: 2021. gadā
Pēdējās divās sezonās iegūtās vietas: 7. (no 14), 1. (no 14 komandām 2. līgā)
Galvenais treneris: J. Goba

Komentārs: "Mums, kā jau katru gadu, pienāk spēlētāji klāt no "Mettas" akadēmijas. Šobrīd tie ir 2006. gadi, kuri pieslēdzās treniņprocesam un gatavojas spēlēm 1. līgā. Grūtākais, domāju, bija adaptēšanās. Lielākajai daļai spēlētāji tā ir pirmā saskare ar pieaugušo futbolu. Pirmssezonā aizvadījām labas spēles pret labām komandām, kas spēlē Igaunijas augstākajā līgā, arī tepat Latvijā. Pārdzīvojums, stress par to, kā uzvesties šādās spēlēs. Pastiprinājums mums ir ar tādiem spēlētājiem, kuri pagājušajā gadā ir jau rūdījušies 1. līgā. Mūsu galvenais uzdevums ir sagatavot puišus virslīgas komandai. Daļa no pagājušās sezonas sastāva ir aizgājuši uz augšu un šobrīd gatavojas mačiem virslīgā. Bet lielākā vērtība mums ir tie spēlētāji, kuri jau pagājušajā gadā ieguva pietiekami lielu pieredzi spēlēt šādā līmenī. Šogad ar vēl lielāku prioritāti domāsim par spēles kvalitāti. Esam klubs ar šobrīd vēl pavisam īsu vēsturi, bet jau ar savu rokrakstu. Pats galvenais ir maksimāla koncentrēšanās pašiem uz savu spēli."

FK "BEITAR"

Dibināts: 2008. gadā
Pēdējās divās sezonās iegūtās vietas: 3. (no 16 komandām 2. līgā), 2. (no 6 komandām 3. līgas Rietumu zonā)
Galvenais treneris: A. Osins

Komentārs: "Sastāvs kopumā palicis tāds pats, kā iepriekšējā gadā. Pienāca klāt jauni čaļi. Tuvāk sezonai zināsim pilnvērtīgu sastāvu. Mūsu stiprākās puses? Es uzskatu, ka tas ir uzbrukums. Mums ir diezgan labi čaļi, kuri pirms tam ir paspēlējuši augstākajā līgā un pat kaut kur Eiropā. Ambīcijas, protams, ir palikt 1. līgā. Sākumā uzdevums būtu uzņemt formu, saprast čaļus. Ļoti gaidu jauno sezonu. Gribas uzspēlēt 1. līgā."

"Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja iegūs tiesības pārcelties uz "Optibet" virslīgas čempionātu, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar Virslīgas devīto labāko komandu. Vienības, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņems 13. un 14. vietu, zaudēs tiesības piedalīties 2024. gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā un savu vietu dos labākajām 2. līgas pārstāvēm. Komanda, kas 2023. gada čempionātā ieņems 12. vietu, divās pārspēlēs tiksies ar 2. līgas komandu, kas 2023. gada čempionātu noslēgs trešajā vietā.

Turnīram iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram kontos. Spēļu tiešraides būs pieejamas tv.lff.lv.