Latvijas U-21 izlase svētdien pārbaudes spēlē Turcijā tikās ar Gruzijas U-21 izlasi, kas komplektēta no 2000. un 2001. dzimšanas gada spēlētājiem un gatavojas šīgada Eiropas čempionāta finālturnīram. Izmantojot plašu spēlētāju rotāciju, Latvijas izlase šajā mačā piekāpās ar rezultātu 0:1 (0:1).

Pēc panākuma iepriekšējā pārbaudes spēlē pār Ziemeļmaķedoniju vietu sākumsastāvā saglabāja pieci spēlētāji – Deniss Meļņiks, Aleksejs Kudeļkins, Oskars Vientiess, Kristiāns Kaušelis un Rūdolfs Zeņģis. Vārtu drošība šoreiz tika uzticēta Sergejam Vilkovam, kuram līdzās starta vienpadsmitniekā devās arī Maksims Fjodorovs, Jevgenijs Miņins, iepriekšējā mačā divus vārtu guvušais Kristofers Rēķis, iepriekšējā spēlē izlasē debitējušais Iļja Semjonovs un Markuss Kruglaužs.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja ar lielu Gruzijas izlases teritoriālo pārsvaru, kurā Latvijas futbolistiem lieli spēki bija jāvelta savu vārtu nosargāšanai. Pretiniekiem vadību izdevās iegūt puslaika vidū, kad ātrajā pretuzbrukumā izgājienu pret Vilkovu realizēja Giorgijs Guliašvili.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar piecām spēlētāju maiņām, tai skaitā valstsvienībā debitējot vārtsargam Klāvam Betheram, kurš jau pirmajās piecās minūtēs divreiz vārtos nodemonstrēja pārliecinošu sniegumu. Līdzās viņam spēlē iesaistījās arī Lūkass Vapne, Oļģerds Raščevskis, Kārlis Vilnis un Jegors Novikovs.

Laba iespēja izcelties 58. minūtē bija Kruglaužam, kurš no gaisa spēcīgi raidīja bumbu mazliet pāri vārtiem, bet dažas minūtes vēlāk savu komandu izgājienā glāba Bethers. Spēlē drīz vien iesaistījās arī Artjoms Puzirevskis un Kaspars Anmanis. Lielisku iespēju izlīdzināt rezultātu 66. minūtē neizmantoja Raščevskis, kuru izšķirošajā brīdī pievīla sitiena tehnika.

Divdesmit minūtes pirms mača beigām laukumā uz maiņu devās arī Artūrs Ostapenko un Rūdolfs Reingolcs, bet 81. minūtē vārtus no asa leņķa varēja gūt Vapne.  

Pirms tam nometnes ietvaros Latvijas izlase ceturtdien ar 3:0 apspēlēja Ziemeļmaķedoniju, kad debiju valstsvienībā piedzīvoja uzreiz četri spēlētāji.

Aleksandrs Basovs sastāvā bija pulcējis septiņu vietējo klubu pārstāvjus un vienu futbolistu no Itālijas. Pieci no izsauktajiem spēlētājiem pirms tam U-21 izlasi laukumā nebija pārstāvējuši, bet vairāki no izlases iepriekšējā sasaukuma kandidātiem - Niks Sliede, Valerijs Lizunovs un Gļebs Žaleiko - šajā laikā palīdz Latvijas U-19 valstsvienībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtā.

Ar šīm spēlēm Latvijas izlase gatavojās 2025. gada Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas mūsu futbolistiem sāksies jūnijā ar maču savā laukumā pret Sanmarīno. Tāpat Latvijas izlasei pretiniekos turnīrā būs Itālija, Norvēģija, Īrija un Turcija.