Šajā nedēļas nogalē ar pirmajām spēlēm sāksies Latvijas jaunatnes futbola čempionāta jaunā sezona, pirms kuras dalībniekus uzrunā Latvijas Futbola federācijas (LFF) jaunatnes futbola speciālists Edgars Vardanjans.

Pirmkārt, apsveicam ar jaunās sezonas sākumu! Šogad čempionātam pieteicās 186 komandas vecumos no U-13 līdz U-18, taču dažādu iemeslu dēļ startēs 183. Salīdzinājumā ar pagājušajiem gadiem komandu skaits palicis līdzīgs – 190 komandas 2022. gadā un 183 vienības pērn. Daudzas komandas aizvadījušas kvalitatīvu pirmssezonas sagatavošanās periodu, piedaloties starptautiskos turnīros. Jāizceļ arī Latvijas komandas, kas piedalās Baltijas Jaunatnes futbola līgā U-15 un U-16 vecumos, katrai no tām pārvarot apakšgrupu posmu. Šogad U-14 un U-15 vecuma grupās Elites čempionātos turpināsim pilnveidot spēļu dienas praksi, jo pēc pagājušā gada sezonas ir saņemtas pozitīvas atsauksmes par spēļu dienu ieviešanu, kas ļauj efektīvāk strādāt un attīsties gan spēlētājiem, gan treneriem. Tāpat Elites grupās, sākot no U-14 vecuma, plānojam nodrošināt spēļu video apskatu pieejamību. Novēlam visiem stipru veselību, panākumus un priekpilnu sezonu!

Kā ierasts, sacensības risināsies piecos dažādos vecumos ar katram pieskaņotu komandu sadalījumu un izspēles kārtību, kas detalizēti ir aplūkojama ŠEIT.