Iepriekšējā svētdienā, 19. martā, Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē risinājās finālturnīrs 2022./2023. gada Latvijas veterānu (40+) čempionātam telpu futbolā, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA) un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Par turnīra uzvarētāju desmit komandu konkurencē kļuva "DSV Latvia", sudraba godalgas izcīnīja "Jūrmala", bet godpilnajā trešajā vietā ierindojās "Sportima FC".

Kā vēstīts, katrā no iepriekšējiem trim sabraukumiem komandas bija sadalītas divās apakšgrupās un aizvadīja ar katru sāncensi vienu spēli. Atkarībā no ieņemtās vietas grupā dalībnieces krāja kopvērtējuma punktus (no 5 līdz 1 atbilstoši izcīnītajai pozīcijai), gatavojoties finālturnīram, kur šis punktu skaits tika reizināts ar koeficientu 2 un summēts pie kvalifikācijā sakrātajiem punktiem.

Finālturnīra A apakšgrupā nākamā čempione četrās cīņās ieguva deviņus no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem, piekāpjoties vienīgi ASK "Kadaga" vīriem (1:3), taču ar to pilnīgi pietika, lai izcīnītu pirmo vietu grupā un arī kopējā vērtējumā, kur "DSV Latvia" iekrāja 24 punktus. Otro vietu posmā un arīdzan kopvērtējumā ieguva "Jūrmala" (21), bet trešo - "Sportima" (17). Uzreiz aiz vadošā trijnieka spēcīgākajā jeb A apakšgrupā ierindojās attiecīgi "FREE" (13) un ASK "Kadaga" (12). Jāpiebilst, ka pēdējiem reālu iespēju iekļūt medaļnieku pulkā liedza nepiedalīšanās sacensību pirmajā posmā.

Tikmēr B grupā finālsacensībās vislabāk sevi apliecināja FK "02", iegūstot posmā desmit, bet kopvērtējumā 18 punktus un tādējādi ieņemot sesto vietu turnīrā un iegūstot Cerību kausa trofeju. No septītās līdz desmitajai vietai tālāk galīgajā vērtējumā izkārtojās attiecīgi FK "Viesulis" (15), Olaines Futbola veterānu klubs (12), Liepājas "SLV Pluss" (11) un "Sigulda" (5), kas līdzīgi kā ASK "Kadaga" pirmo posmu izlaida.

Uzreiz pēc noslēdzošajām spēlēm risinājās svinīgā laureātu sveikšanas ceremonija, čempioniem saņemot kausu, medaļas un dāvanu kartes no sporta bāra "Beerhouse Nr.1", FK "02" vienībai - Cerību kausu, komandu organizatoriem - īpašas balvas no LFF, bet pilnīgi visiem dalībniekiem – dāvanas no sacensību partnera "SPLAT".

Tāpat tika sumināti laureāti individuālajās nominācijās – par labāko spēlētāju tika atzīts čempionu pārstāvis Vitālijs Laužels, par labāko menedžeri nosaukts viņa komandas biedrs Artjoms Ignatjevs, savukārt trāpīgākā vārtu guvēja balvu saņēma Vladislavs Golubeckijs ("Jūrmala"), kura rēķinā 16 precīzi sitieni. Kā meistarīgāko turnīra vārtsargu organizatori sveica Igoru Karpušovu ("Jūrmala"), bet simpātiju balva tika "Sportima FC" pārstāvim Aleksandram Miheikinam.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija