Pēc trešdien Dublinā aizvadītās pārbaudes spēles, kurā Latvijas izlase viesos ar 2:3 piekāpās Īrijai, mūsu valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs sniedza savus komentārus.

"Gaidījām sarežģitu spēles sākumu. Adaptēties citiem spēles ātrumiem bija viens no mūsu mērķiem šajā pārbaudes spēlē. Un, jā, ne līdz galam tas izdevās: pielāgoties spēles tempam, bumbas kontrolei. Tā rezultātā jau spēles sākumā bija 0:2. Un tas mūs uz brīdi arī izsita no līdzsvara. Bet pozitīvi bija tas, ka spējām atgriezties spēlē un izlīdzināt rezultātu.

Gatavojoties šai spēlei, redzējām, ka diezgan būtisks pretinieku ierocis būs centrējumi. Fokusējāmies tam, lai flangos izdarītu spiedienu uz pretiniekiem un neļautu viņiem izpildīt centrējumus. No tā izrietēja daļa problēmu. Otra lieta - mēs gribējām daudz augstāk izlikt mūsu aizsardzības bloku, nekā tas izdevās spēles sākumā. Pēc tam jau - netikām galā ar pretinieku sitienu vārtos pēc centrējumiem. Lai gan rēķinājāmies ar to, ka tas ir viens no īru trumpjiem.

Kopumā mēs nebijām pietiekami kompakti un agresīvi. Sapratām un apzinājāmies - mums jāadaptējas citiem ātrumiem, citam tempam. Ja salīdzināt ar pretiniekiem, kādi mums bija iepriekšējā gadā, šogad būs citi ātrumi, cits temps, citas individuālās meistarības. Bija būtiski būt visu laiku divcīņās, kontaktā ar pretiniekiem, neļaut viņiem uzņemt ātrumu un sajust brīvu telpu. Tieši tāpēc arī šī spēle bija ļoti vērtīga, tāpēc mēs tādu gribējām."