Latvijas U-19 telpu futbola izlase trešdien Jelgavā pirmajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatkārtas turnīra spēlē cīnījās neizšķirti 3:3 (0:3) ar Somiju, otrajā puslaikā atspēlējot trīs vārtu deficītu.

Latvijas izlasei ļoti neveiksmīgas izvērtās četras minūtes pirmā puslaika ievadā, kad pretinieki izmantoja vairākas laukuma saimnieku kļūdas un guva trīs bezatbildes vārtus. Otrā puslaika ceturtajā minūtē vienus vārtus atguva Artemijs Piļipčuks, bet vēl pēc četrām minūtēm izcēlās arī Edvards Eduards Ošis, iniciatīvai pārnākot laukuma saimnieku pusē.

Astoņas minūtes pirms spēles beigām izlīdzinājumu panāca Daniils Fogels, bet atlikušajā laikā neviena no komandām radītās iespējas neizmantoja.

Citā pirmās kārtas mačā trešdien Beļģija ar 4:2 pārspēja Gruziju.

Sacensību turpinājumā Latvijas jaunieši ceturtdien mērosies spēkiem ar Gruziju, bet sestdien pretiniekos būs Beļģija. Ieeja uz visām spēlēm Zemgales Olimpiskajā centrā skatītājiem bez maksas.

Ceļazīmi uz finālturnīru, kas septembrī risināsies Horvātijā, izcīnīs tikai grupas pirmās vietas ieguvēja. Neviena no Latvijas izlases pretiniecēm turnīrā Jelgavā līdz šim nav spēlējusi Eiropas U-19 čempionāta finālturnīrā

Galvenais treneris Arturs Šketovs sastāvā iekļāvis spēlētājus no septiņiem klubiem.

Pirmais šī vecuma Eiropas čempionāta finālturnīrs 2019. gadā risinājās Rīgā, bet otrajam, kas notika pērn, Latvijas izlase nekvalificējās, dramatiskā izšķirošajā cīņā piekāpjoties Horvātijai. Abas reizes zelta medaļas izcīnīja Spānijas jaunie telpu futbolisti.