Pateicoties Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļas un ASV Tiesnešu akadēmijas sadarbībai, no 8. līdz 15. martam FIFA kategorijas tiesneses Jeļena Jermolajeva, Līga Didriķe un Marita Vītola kopā ar mentori Gintu Pēci piedalījās ASV meiteņu futbola akadēmiju Čempionu līgas apkalpošanā vecuma grupās no U-13 līdz U-19, kas notika Floridas štatā netālu no Sarasotas pilsētas.

Spēlēs strādāja kopumā 140 tiesneši – kopā ar vietējiem arī pa trim no Latvijas, Portugāles, Anglijas un Vācijas. Katru dienu no plkst. 9.00 līdz 20.00 spēles notika vienlaicīgi 15 laukumos.

Katru tiesnešu komandu inspicēja kvalitatīvi mentori no citām valstīm. Turnīra laikā regulāri notika arī apmācību semināri par spēles noteikumiem un spēles menedžmentu.

Latvijas tiesneses apkalpoja spēles kopā ar citām tiesnesēm no ASV ar mērķi dalīties pieredzē, bet 13. martā Latvijas komandai tika uzticēta U-19 vecuma finālspēle.

Atgriežoties mājās, J. Jermolajeva uzsvēra, ka šis bija lielisks turnīrs ar augstu futbola līmeni un profesionālu attieksmi.