Latvijas komandas sestdien piedzīvoja zaudējumus Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) spēlēs, kas risinājās "Rimi Olimpiskajā centrā".

Vispirms laukumā devās Latvijas vicečempiones FS "Metta", ar 0:2 (0:2) piekāpjoties pašreizējām BWFL un Lietuvas čempionēm FK "Gintra". Abi vārti tika zaudēti pirmajā puslaikā, attiecīgi 27. un 43. minūtē, lietuvietēm tiekot pie sava otrā panākuma divos turnīra mačos.

Savukārt vēlāk ar zaudējumu nācās samierināties arī Latvijas čempionēm no SFK "Rīga" komandas, kas ar 2:5 (1:3) atzina Igaunijas sudraba medaļnieču "Saku Sporting" pārākumu. Šīs spēles liktenis lielā mērā izšķīrās periodā no 22. līdz 25. minūtei, kad viesu komanda guva trīs vārtus. Spēles turpinājumā Marina Teļukeviča un Darja Fiošina divreiz spēja sāncenšu pārsvaru samazināt līdz diviem vārtiem, tomēr igaunietēm tas neliedza svinēt savu pirmo panākumu divos turnīra mačos.

Abas Latvijas komandas sacensībās aizvadījušas pa trim spēlēm, līdz šim iekrājot vienu punktu savstarpējā 2:2 neizšķirtā.

Kā jau ierasts, BWFL turnīrā piedalās pa divām spēcīgākajām komandām no trim Baltijas valstīm. Šosezon dalībnieces aizvadīs viena apļa turnīru, kam sekos izslēgšanas spēles ar četru labāko komandu dalību. Atsevišķā mačā tiksies arī kopvērtējuma piektās un sestās vietas ieguvējas.

BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos. Latvijas klubu labākais sasniegums šajās sezonās ir Rīgas Futbola skolas 2017. gadā, FK "Dinamo Rīga" 2019. gadā un SFK "Rīga" 2022. gadā izcīnītā trešā vieta.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.