Par Ziemas kausa izcīņas pirmssezonas turnīra sievietēm uzvarētāju priekšlaicīgi kļuvusi FK "Olaine" komanda.

Kopvērtējuma pirmo vietu olainietes nodrošināja trešdien, kad ar 1:0 pārspēja pašreizējās valsts čempiones SFK "Rīga". Vienīgos vārtus 23. minūtē pēc iespaidīga individuālā reida guva Anžela Ļebedeva.

Pirms tam turnīrā FK "Olaine" svinēja uzvaras arī pirmajās četrās spēlēs, trīs no panākumiem izcīnot ar vienu vārtu pārsvaru – 2:1 pret FK "Auda", 1:0 pret FK "Iecava"/FS "Jelgava" un 1:0 pret FS "Metta". Tāpat ar 4:0 tika pārspētas RFS futbolistes.

Olaines komandai vēl atlikusi viena spēle pret SK "Super Nova", tomēr no kopvērtējuma pirmās vietas tā vairs nevar šķirties. Deviņi punkti četros mačos pašlaik ir SFK "Rīga" futbolistēm, kuras trešdien piedzīvoja savu pirmo zaudējumu, bet septiņi punkti piecās cīņās ir Iecavas un Jelgavas apvienotās komandas kontā.

Pirmie divi Ziemas kausa turnīri sievietēm notika 2019. un 2020. gadā, kad tajos piedalījās attiecīgi piecas un četras komandas. Pērn sešu dalībnieču konkurencē pirmo vietu izcīnīja SFK "Rīga", bet šosezon turnīrā startē septiņas vienības.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.