Jau sestdien Valmierā un Rīgā sāksies 2023. gada "Optibet" Virslīgas sezona, kurā piedalīsies desmit klubi - deviņi pērnās sezonas dalībnieki un jaunpienācēji FS "Jelgava"!

Beidzot esam sagaidījuši jauno sezonu "Optibet" Virslīgā, kas pēdējos gados ir tik strauji augusi, ka ar interesei gaidām, kāda būs jaunā, 2023. gada sezona. Esam nokļuvuši līmenī, kas ļauj droši teikt - esam prestižākās klubu sacensības Latvijā.

Ir prieks redzēt, kā klubi domā par savu attīstību un ilgstspēju. Protams, jāturpina vēl aktīvāk un sistemātiskāk strādāt, lai klubi ar vēsturi tik viegli nepazustu no Latvijas futbola kartes.

Esmu pārliecināts, ka virslīga ir lieliska skatuve mūsu jaunajiem talantiem, kur spēlēt un attīstīties, lai sasniegtu visaugstāko līmeni gan klubos, gan izlasē. Tāpat šobrīd ir pierādījies, ka iepriekš daudz diskutētais leģionāru limits ir sevi attaisnojis.

Esam daudz strādājuši arī pie solidaritātes finansējuma sadales mehānisma, un pēc darba grupas rekomendācijām esam pārstrādājuši finansējuma sadales mehānismu, paplašinot sistēmā iekļauto klubu loku. Līdzās futbola akadēmijām finansējums pienākas arī 1. līmeņa klubiem, turklāt garantētā daļa no finansējuma pienākas ne tikai virslīgas klubiem, bet beidzot finansējums nonāks arī 1. līgas pārstāvjiem, lai nākotnē tie būtu konkurētspējīgāki, ienākot virslīgā.

Tāpat paldies gribu pateikt visiem klubiem, kuri šajā politiski smagajā laikā ir raduši iespējas pilnībā pārraut saites ar spēlētājiem no Krievijas un Baltkrievijas. Visa Latvijas futbola saime lūdz par Ukrainas spēju pretoties okupācijas centieniem. Turpināsim visi kopā atbalsīt mūsu ukraiņu draugus un it īpaši visvairāk skartās ģimenes un bērnus.

Visbeidzot, milzīgs darbs tika paveikts VAR projekta ietvaros. Lai arī viss sezonai ir gatavs, noteikti novēlu visiem būt empātiskiem un pirmajā sezonā nebūt pārlieku kritiskiem par iespējamām nepilnībām, jo pie šīs sistēmas būs jāpierod ne tikai tiesnešiem un klubiem, bet arī skatītājiem stadionos un TV translācijās. Lai visiem aizraujoša "Optibet" Virslīgas sezona, un novēlu katram atrast savu klubu, kam sekot līdzi!

Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko

Jaunā sezona startēs sestdien, 11. martā, ar atklāšanas spēli Valmierā, kur tiksies pēdējo divu gadu čempioni "Valmiera FC" un RFS. Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

Līdzjutēji arī šogad visas virslīgas spēles varēs vērot tiešraidē, turklāt tās atkal ļoti plaši būs pieejamas arī ārpus Latvijas robežām. Latvijā spēles tiks translētas kanālā TV4, kā arī internetā www.optibetvirsliga.com.