Latvijas WU-17 meiteņu izlase ceturtdien Bulgārijā otrajā un noslēdzošajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas spēlē ar rezultātu 1:3 (0:2) piekāpās laukuma saimniecēm, kopvērtējumā ierindojoties trešajā vietā.

Latvijas izlases sākumsastāvā pēc turnīra pirmās spēles tika veiktas trīs izmaiņas, pie savas iespējas starta vienpadsmitniekā tiekot Elzai Renātei Strazdiņai, Paulai Dzenei un Evelīnai Jaunslavietei.

Jau pašā spēles ievadā 11 metru soda sitienu uz savas komandas vārtiem nopelnīja Linda Mergupe-Kutraite, tomēr pretinieces doto iespēju neizmantoja. Tiesa, astotajā minūtē laukuma saimniecēm tomēr izdevās iegūt vadību, kas 28. minūtē pēc vairākām bīstamām epizodēm pie Stazdiņas vārtiem tika nostiprināta. Ar sitieniem pretinieču vārtu virzienā pirmajā puslaikā izcēlās Dzene un Patrīcija Brazauska.

Otrajā puslaikā Latvijas izlasei izdevās spēles gaitu līdzsvarot un atjaunot intrigu, kad 69. minūtē pēc Alises Keitas Baltrušaites piespēles vārtus guva īsu brīdi pirms tam laukumā uz maiņu nākusī Kristiāna Estere Punga. Par spīti centieniem atlikušajā laikā atspēlēties mūsu futbolistēm neizdevās, un kompensācijas laika ceturtajā minūtē tika zaudēti arī trešie vārti.

Pirms tam turnīra atklāšanas mačā Ukrainas jaunietes ar 2:1 uzvarēja Bulgāriju, bet vēlāk ukrainietes ar 5:0 pārspēja arī Latviju, nodrošinot pirmo vietu kopvērtējumā. Latvijas un Bulgārijas komandas līdz ar to ceturtdien sadalīja apakšgrupas otro un trešo vietu.

Pērn Latvijas WU-17 izlase B līgas pirmajā kārtā ieguva otro vietu, apspēlējot Azerbaidžānu (4:0) un zaudējot Slovākijai (0:6). Tādējādi izlase vairs nepretendēja uz vietu finālturnīrā, toties otrajā kārtā cīnījās par iespēju nākamo kvalifikācijas ciklu sākt A līgā, no kuras tiek dalītas ceļazīmes uz finālturnīru. Uz A līgu tiek paaugstinātas apakšgrupas uzvarētājas, kā arī viena no otro pozīciju ieguvējām ar labākajiem rādītājiem mačos pret grupas pirmo un trešo komandu.

Šīgada Eiropas čempionāts maijā notiks Igaunijā ar astoņu izlašu dalību.

Latvijas WU-17 izlases galvenā trenera amatā šajā turnīrā debitēja Rihards Gorkšs, kurš valstsvienībā bija pulcējis astoņu klubu pārstāves. Lielākā pārstāvniecība bija FS "Metta" klubam – astoņas futbolistes.