Trešdien, 8. martā, pirms telpu futbola izlašu spēles starp Latvijas un Slovākijas komandām Zemgales Olimpiskajā centrā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu tika aizvadīts arī draudzības mačs starp Probācijas dienesta klientiem, darbiniekiem, brīvprātīgajiem.

Futbols kā pasaulē populārākais un visdemokrātiskākais sporta veids ir atvērts visiem. Šī spēle ir lielisks veids, kā draudzīgā atmosfērā labi pavadīt laiku jau zināmās un vēl tikai iepazīstamās kompānijās, un LFF atbalsta šādu tradīciju noturību arī ilgtermiņā.

LFF Sociālās atbildības programma ietvaros ir arī "Atvērto durvju diena" projekts. Spēle starp Probācijas dienesta klientiem, darbiniekiem un speciālistiem ir viens no projekta īstenošanas veidiem. "No mūsu puses šī projekta mērķis ir iepazīstināt ar futbolu dažādas iedzīvotāju grupas. Ne tikai iepazīstināt ar spēli, bet arī sniegt ieskatu, kā aktīvs dzīvesveids un sportiskas aktivitātes var palīdzēt uzlabot cilvēku dzīves plašākā kontekstā. No LFF puses šajā projektā piedalās LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja pienākumu izpildītājs Eduards Borisevičs, futbola sociālās atbildības speciāliste Alise Pētersone, kā arī LFF prezidenta palīgs Askolds Uldriķis. Visi projekta dalībnieki dāvanā saņēma A. Uldriķa grāmatu "Es sēdēju tikai vienreiz". Tā stāsta par bijušā Latvijas izlases futbolista Andreja Rubina sarežģītajiem dzīves līkločiem, kuri, cita starpā, ieskicē arī veidus, kā futbols var būt glābiņš, drošības balsts un mērķis, kas palīdz dzīvē," norādīja A. Pētersone.

"Mēs pateicamies Latvijas Futbola federācijai par iespēju šajā unikālajā draudzības spēlē iesaistīt gan probācijas klientus, gan probācijas speciālistus, gan mūsu brīvprātīgos. Šis notikums ir piemērs tam, ka cilvēks var pieļaut kļūdas, taču tas nenozīmē, ka viņš nevar līdzdarboties mūsu sabiedrībā un mainīt savu dzīvi. Esmu pārliecināts, ka šis ir tikai sākums plašākai sadarbībai starp Valsts probācijas dienestu un Latvijas Futbola federāciju, veidojot iekļaujošāku, drošāku, gudrāku un labāku sabiedrību," sacīja Valsts probācijas dienesta vadītājs Imants Jurevičius.

Pēc pārbaudes spēles aizvadīšanas projekta dalībnieki kopīgi noskatījās FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas spēli telpu futbolā starp Latvijas un Slovākijas valstsvienībām.

FOTO GALERIJA: