Turcijā no 25. februāra līdz 5. martam notika "Optibet" Virslīgas tiesnešu pirmssezonas mācību un treniņu nometne, kurā piedalījās 13 tiesneši, 17 asistenti, četri tiesnešu instruktori un LFF Tiesnešu komitejas priekšsēdētājs.

Aktivitāšu plānā bija iekļautas ne tikai fiziskās, bet arī teorijas nodarbības, kurās, pamatojoties uz 2022. gada Latvijas čempionātu video epizodēm un FIFA materiāliem, notika apmācība par tādām tēmām kā VAR iesaistes līnija, spēles vadība, menedžments, spēle ar roku, pārkāpumi, dzeltenā un sarkanā kartīte.

Nometnes laikā Latvijas tiesnešu brigādes (ieskaitot inspektorus) apkalpoja pārbaudes spēles ar komandām no Latvijas, Ukrainas, Igaunijas, Kazahstānas, Kirgiztānas un citām valstīm.

Treniņnometnes laikā norisinājās arī apjomīgs FIFA seminārs, kuru vadīja viens no FIFA vadošajiem tiesnešu instruktoriem Farkhads Abdulajevs no Uzbekistānas. Treniņus futbola laukumā vadīja FIFA fitnesa instruktors Gžegožs Kšoseks no Polijas kopā ar Latvijas tiesnešu fitnesa instruktoru Māri Smirnovu.

Nodrošinot šādas treniņnometnes iespēju, LFF vēlas radīt tiesnešiem apstākļus, kuros iespējams pilnībā izpildīt pirmssezonas sagatavošanās programmu un augstvērtīgi sagatavoties jauno čempionātu spēlēm. Novēlam izdošanos jaunās sezonas izaicinājumos!