Ar labām sekmēm jauno Baltijas Jaunatnes futbola līgas (BYFL) sezonu sākušas visas astoņas Latvijas komandas, tomēr bez zaudējumiem līdzšinējās trīs kārtās iztikuši vienīgi FS "Metta" jaunieši.

U-16 konkurences A apakšgrupā FS "Metta" komanda uzvarējusi visās trīs spēlēs, līdz šim līdzvērtīgāko cīņu aizvadot pret SK "Super Nova", kurā Kristapa Mosāna vārti deva panākumu ar 1:0. Citos mačos lietuvieši un igauņi pārspēti ar kopējo rezultātu 13:1, kamēr SK "Super Nova" minētajam zaudējumam pievienojuši neizšķirtu un uzvaru, pašlaik kopvērtējumā ieņemot trešo vietu.

B grupas līderos pašlaik ir BFC "Daugavpils" jaunieši, kuru kontā divas uzvaras un zaudējums, kas piedzīvots pret JDFS "Alberts" (0:3). Pārējās spēlēs rīdzinieki gan tikuši tikai pie punkta, kā rezultātā pēc trim kārtām šajā grupā pa četriem punktiem ir uzreiz četrām komandām.

Tikmēr U-15 sacensību A apakšgrupā FS "Metta" divām izcīnītajām uzvarām pievienojuši arī neizšķirtu 2:2 pret "NFA BE1" no Lietuvas un pašlaik var lepoties ar kopvērtējuma pirmo vietu. Ceturtajā pozīcijā ar četriem punktiem seko SK "Super Nova", kas arī šajā vecumā mettiešu pārākumu atzina ar 0:1.

Šī vecuma B apakšgrupā gan FK RFS, gan Liepājas FS līdz šim izcīnījuši pa sešiem punktiem, dalot kopvērtējuma augstākās vietas ar FK "Žalgiris" no Lietuvas. Savstarpējā Latvijas komandu duelī pārāki ar 2:0 bija rīdzinieki.

Noslēdzošās pirmā posma kārtas Latvijas komandas aizvadīs 4./5. un 11./12. martā. Pēc tam pa četrām labākajām katras apakšgrupas komandām piedalīsies izslēgšanas spēļu turnīrā, kas sāksies ar ceturtdaļfināliem aprīlī un noslēgsies ar fināliem jūnijā.

Informācija par turnīra spēlēm un tiešraidēm pieejama mājaslapā www.baltic-league.com.

Kā ziņots, pirmajā BYFL sezonā pērn spēkiem mērojās pa četrām labākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām U-15 vecuma grupā, bet šajā sezonā turnīrs paplašinājies, klāt nākot arī U-16 vecuma grupai.