Latvijas pārstāves SFK "Rīga" un FS "Metta" jauno Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) sezonu sākušas ar vienu iekrātu punktu divās aizvadītajās kārtās.

Turnīru Latvijas komandas atklāja ar savstarpējo tikšanos Rīgā, kas noslēdzās neizšķirti 2:2. Pirmajā puslaikā SFK "Rīga" tika pie divu vārtu pārsvara, kad precīzas bija Anna Flakse un Liāna Rožaščonoka, tomēr otrajā puslaikā Amēlija Lipšāne ar diviem gūtiem vārtiem panāca neizšķirtu, otro reizi izceļoties jau kompensācijas laikā.

Savukārt otrajā kārtā pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas komandas atzina kaimiņvalstu čempionvienību pārākumu – FS "Metta" savā laukumā ar 0:3 piekāpās "Flora" futbolistēm no Igaunijas, bet SFK "Rīga" ar 0:1 pretinieču laukumā zaudēja Lietuvas un pašreizējām BWFL čempionēm "Gintra".

SFK "RĪGA" – FS "METTA"

FS "METTA" – FC "FLORA"

Nākamās turnīra spēles mūsu komandām paredzētas marta vidū savā laukumā.

Kā jau ierasts, BWFL turnīrā piedalās pa divām spēcīgākajām komandām no trim Baltijas valstīm. Šosezon dalībnieces aizvadīs viena apļa turnīru, kam sekos izslēgšanas spēles ar četru labāko komandu dalību. Atsevišķā mačā tiksies arī kopvērtējuma piektās un sestās vietas ieguvējas.

BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos. Latvijas klubu labākais sasniegums šajās sezonās ir Rīgas Futbola skolas 2017. gadā, FK "Dinamo Rīga" 2019. gadā un SFK "Rīga" 2022. gadā izcīnītā trešā vieta.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.