Nedēļas nogalē Salaspils sporta namā risināsies noslēdzošās spēles Sieviešu telpu futbola līgā un Jaunatnes čempionātā telpu futbolā, kas visas tiešraidē būs vērojamas LFF "YouTube" kanālā.

Vispirms sestdien no plkst. 12.00 risināsies Sieviešu telpu futbola līgas otrā posma A grupas mači, kuros piecas komandas sadalīs kopvērtējuma vadošās vietas. Pašlaik trīs punktu pārsvaru pār konkurentēm bauda Rēzeknes BJSS, par šādu tiesu apsteidzot FK "Iecava" futbolistes. Vēl par diviem punktiem mazāk ir FK "Auda", bet vairāk iepakaļus seko RFS/Babītes SK un FB "Gulbene"/SK "Kuorsova".

Otrā posma B grupā cīņas jau ir noslēgušās, un šajā konkurencē sevi vislabāk apliecināja FC "Talsi".

Kā ziņots, čempionāta pirmajā posmā visas desmit komandas bija sadalītas pēc ģeogrāfiskā principa divās grupās pa piecām. Vispirms komandas savās grupās samēroja spēkus katra ar katru pa divām reizēm. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā trešās vietas īpašniece otrajā posmā savā starpā aizvada vēl divus apļus, sadalot medaļu komplektus, bet otrs čempionāta piecinieks aizvadīja viena apļu turnīru savā starpā.

Šī ir otrā Latvijas sieviešu telpu futbola līgas sezona. Pirmajā deviņu komandu konkurencē labākā bija Rīgas Futbola skola.

Sieviešu telpu futbola līgas sacensības ieviestas ar mērķi attīstīt Latvijas sieviešu telpu futbola izlasi, kas pērn piedzīvoja savu debiju Eiropas čempionāta atlases sacensībās. Turnīrā šosezon piedalās spēlētājas, kuras dzimušas 2008. gadā un agrāk.

Savukārt svētdien jau no plkst. 9.00 notiks noslēdzošie mači Jaunatnes telpu futbola čempionātā visās trīs vecuma grupās – četras spēles U-15 konkurencē, kā arī pa trim cīņām U-17 un U-19 grupās.

U-15 vecuma grupā pirmo vietu ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņem "RFS Academy Zils", par trim punktiem apsteidzot Kuldīgas NSS, bet U-17 konkurencē cerības uz zeltu ir visām trim dalībniecēm ar lielākajām priekšrocībām JDFS "Alberts" puišiem. Arī U-19 vecuma grupā viss vēl ir iespējams katrai no trim komandām, starp kurām vadošās ar četriem punktiem pašlaik ir FC "Talsi" un Ludzas NSS/"Rēzekne".

Šis turnīrs LFF organizēto sacensību klāstā iekļauts pirmoreiz. Komandas komplektētas no attiecīgi 2004., 2006. un 2008. gadā dzimušiem, kā arī jaunākiem spēlētājiem.

Izveidotais valsts līmeņa čempionāts telpu futbolā jauniešiem, kāds iepriekš atsevišķās vecuma grupās vairākas sezonas tika organizēts Latvijas Telpu futbola asociācijas paspārnē, spēcinās Latvijas jaunatnes izlases nākotnes izaugsmi. Kā zināms, Latvija izvēlēta par vienu no mājiniecēm 2023. gada Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta kvalifikācijas pamatkārtas turnīriem, kas risināsies marta beigās. Latvijas jaunie telpu futbolisti kvalifikācijas pamatkārtā spēkosies vienā grupā ar Beļģiju, Somiju un Gruziju.

Gan sestdien, gan svētdien telpu futbola notikumu plašo klāstu Salaspils sporta namā vakarā noslēgs Latvijas nacionālās telpu futbola izlases pārbaudes spēles pret Izraēlu. Ieeja līdzjutējiem bez maksas.