Noslēdzošajā pārbaudes turnīra spēlē Latvijas U-19 izlase trešdien Horvātijā ar rezultātu 1:4 (0:1) atzina mājinieku pārākumu, trīs vārtus ielaižot pašās spēles beigās.

Latvijas izlases sākumsastāvā pēc iepriekšējā mača pret slovēņiem tika veiktas septiņas izmaiņas. Kopumā turnīrā tika izmantota plaša spēlētāju rotācija, nevienam pie vietas starta vienpadsmitniekā netiekot visos trīs mačos.

Laukuma saimnieki rezultātu atklāja pirmajā puslaikā, kad realizēja 11 metru soda sitienu, bet 55. minūtē neizšķirtu atjaunoja Valerijs Lizunovs, kuriem tie bija otrie vārti turnīrā. Spēles izskaņā sešu minūšu intervālā Horvātijas izlase guva trīs bezatbildes vārtus, realizējot arī vēl vienu 11 metru soda sitienu.

Pirms tam turnīra ievadā Latvijas izlase ceturtdien cīnījās neizšķirti 2:2 ar Ķīnu, bet svētdien ar 1:2 piekāpās Slovēnijai.

Jakubs Dovalils kandidātu sarakstā šim turnīram bija iekļāvis 20 spēlētājus no pašmāju klubiem, starp kuriem lielākā pārstāvniecība ar astoņiem futbolistiem bija "Riga FC".

Latvijas U-19 izlase 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtā marta beigās Polijā mērosies spēkiem ar Serbiju, Poliju un Izraēlu, sadalot vienu ceļazīmi uz finālturnīru.

Kā ziņots, pērnajā septembrī mūsu U-19 izlase sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, kad nosargāja vārtus neskartus dueļos ar Rumāniju un Austriju, bet vienaudžus no Lietuvas pārspēja ar 1:0. Iegūstot otro vietu grupā, Latvijas U-19 izlase iekļuva Elites kārtā starp 27 labākajām komandām kontinentā.