Latvijas Futbola federācija (LFF) ar 10 000 EUR ieguldījumu iesaistījusies humanitārās palīdzības sniegšanā Turcijas šausminošajās zemestrīcēs cietušajiem, pievienojoties Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) izveidotajam fondam.

Pirmdien LFF prezidents Vadims Ļašenko tikās ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Šuli Eztunču, apliecinot LFF iesaisti fonda izveidošanā. Ar UEFA starpniecību līdzekļi, kuru apkopošanā piedalās daudzas UEFA dalībvalstis, tiks novirzīti attiecīgām organizācijām Turcijā.

LFF vēlas izteikt savas dziļās skumjas par traģiskajām zemestrīcēm Turcijā un Sīrijā, paužot līdzjūtību postošo dabas stihiju skartajiem.

"Futbola laukumā Turcija ir mūsu pretinieks nu jau ar senu un krāšņu vēsturi. Pretējās pusēs būsim arī jaunā cikla spēlēs 16. jūnijā un 15. oktobrī. Taču tās būs vienīgās šādas dienas, kurās sacenšamies, jo pārējās dienās esam līdzās ar mūsu futbola draugiem un skumstam kopā ar viņiem," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Vēlam Turcijas un Sīrijas tautām spēku šo traģēdiju un to seku pārvarēšanā!"