Līdz ar 2013./2014. mācību gada beigu tuvošanos, šodien Rīgas 49. vidusskolas stadionā un Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā norisināsies 2014. gada Latvijas skolu futbola čempionāta finālturnīrs.

Sākot no septembra, skolas no visiem Latvijas reģioniem savā starpā cīnījās, lai satiktos finālturnīrā Rīgā un noskaidrotu spēcīgāko skolu futbola komandu Latvijā. Latvijas Futbola federācija lepojas ar sportiskajiem skolēniem, kuri pilnveido savas futbola prasmes, aktīvi piedalās skolu sporta dzīvē, kā arī ir izvēlējušies aktīvu un veselīgu dzīvesveidu.

Plkst. 11:00 finālturnīru atklās Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un turnīru plkst. 18:00 noslēgs apbalvošanas ceremonija ar Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera Mariana Pahara piedalīšanos.

Finālturnīra laikā skolēniem un treneriem būs iespēja piedalīties dažādās turnīra atbalstītāju stafetēs un konkursos no Piebalgas kvasa, Tallink un TexMex.

Tāpat arī 17:00 Hanzas stadionā, ikvienam interesentam būs iespēja nofotografēties kopā ar Eiropas vecākā starptautiskā futbola turnīra trofeju – Baltijas kauss un piedalīties biļešu izlozē uz Baltijas kausa finālturnīru.

Finālturnīrā piedalīsies 18 Latvijas skolu komandas trijās klašu grupās:

4. - 5. klašu komandas (2002.-2003. gada zēni):
Saldus sākumskola, Rēzeknes 5. vidusskola, Madonas 1. vidusskola, Tukuma 1. pamatskola, Rīgas Purvciema vidusskola un Smiltenes Trīs pakalnu pamatskola.

6. - 7. klašu komandas (2000.-2001. gada zēni):
Hanzas vidusskola, Kuldīgas 2. vidusskola, Olaines 2. vidusskola, Varakļānu vidusskola, Rēzeknes 2. vidusskola un Rīgas 92. vidusskola.

8. - 9. klašu komandas (1998.-1999. gada zēni):
Durbes vidusskola, Rēzeknes 5. vidusskola, Olaines 2. vidusskola, Lielvārdes vidusskola, Gulbenes 2. vidusskola un Rīgas 95. vidusskola.