Latvijas U-19 izlase ceturtdien Horvātijā pārbaudes spēļu turnīra pirmajā mačā cīnījās neizšķirti 2:2 (2:0) ar Ķīnu.

Spēles rezultātu 14. minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes atklāja Latvijas izlases kapteinis Gļebs Žaleiko, bet 28. minūtē pārsvaru dubultoja Valerijs Lizunovs. Otrajā puslaikā Ķīnas jaunie futbolisti prata atspēlēties.

Turnīra turpinājumā Latvijas jaunajiem futbolistiem 12. februārī sekos mačs pret Slovēniju, bet 15. februārī paredzēta tikšanās ar Horvātiju.

Jakubs Dovalils kandidātu sarakstā šim turnīram iekļāvis 20 spēlētājus no pašmāju klubiem, starp kuriem lielākā pārstāvniecība ar astoņiem futbolistiem ir "Riga FC".

Latvijas U-19 izlase 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtā marta beigās Polijā mērosies spēkiem ar Serbiju, Poliju un Izraēlu, sadalot vienu ceļazīmi uz finālturnīru.

Kā ziņots, pērnajā septembrī mūsu U-19 izlase sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu, kad nosargāja vārtus neskartus dueļos ar Rumāniju un Austriju, bet vienaudžus no Lietuvas pārspēja ar 1:0. Iegūstot otro vietu grupā, Latvijas U-19 izlase iekļuva Elites kārtā starp 27 labākajām komandām kontinentā.