Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde lēmusi par 30 000 EUR novirzīšanu Latvijas jaunatnes futbola treneru prēmēšanai saskaņā ar 2022. gadā uzrādītājiem rezultātiem.

Treneru prēmēšanas sistēmas kritēriji izstrādāti, lai pašmāju speciālistiem izrādītu pateicību par ieguldīto darbu un sniegtu papildu motivāciju strādāt ar spēlētāju attīstību ilgtermiņā.

Šāds papildu finansējums pienākas treneriem, kuri sagatavojuši Latvijas nacionālo izlasi, kā arī Latvijas jauniešu, sieviešu un telpu futbola izlases 2022. gadā pārstāvējušos futbolistus un futbolistes. Kopskaitā tie ir 89 speciālisti.

"Esam gandarīti, ka pēdējos gados šī tradīcija ir atjaunota, jo uzskatām, ka mūsu treneri ir pelnījuši katru iespējamo papildus palīdzību un pateicību par viņu nesavtīgo darbu. Esam ieinteresēti ilgtermiņa darbā ar mūsu futbolistiem un futbolistēm, lai klubi un treneri līdzās īstermiņa sportisko mērķu sasniegšanai nopietni strādātu ar pašmāju spēlētāju attīstību ilgākā termiņā, sagatavojot Latvijas izlasēm pēc iespējas kvalitatīvākus un daudzpusīgākus spēlētājus. Tāpēc cenšamies īpaši izcelt un stimulēt tieši šo ikdienas darba aspektu," uzsver LFF prezidents Vadims Ļašenko.