Februārī Latvijas Futbola federācijas (LFF) Mārketinga un komunikācijas vadītājs Renārs Krīgers veiksmīgi noslēdzis apmācības Eiropas Futbola asociācijas savienības (UEFA) organizētajā stratēģiskās komunikācijas kursa programmā Nionā, Šveicē. UEFA stratēģiskās komunikācijas kurss ir ekskluzīva programma, kas paredzēta komunikācijas vadītājiem, kuri ir apņēmušies nodrošināt komunikatīvo izcilību, izmantojot detalizētus, stratēģiskus un novatoriskus satura plānus.

Šāds kurss palīdz uzlabot un atjaunināt savas prasmes vairāku dienu sesijās, kas ietver reālu gadījumu izpēti, praktiskus vingrinājumus, labāko praksi un grupu darbus. Kurss, ko izstrādājuši vadošie nozares eksperti, palīdz dalībniekiem tikt galā ar efektīvas komunikācijas izstrādes un nodrošināšanas sarežģītību, lai sasniegtu savas organizācijas stratēģiskās prioritātes.

Kursu vadīja augsta līmeņa sporta komunikācijas eksperte no Anglijas Amanda Dohertija, kurai ir desmit gadu pieredze Anglijas Premjerlīgas klubā Londonas "Arsenal", strādājot par komunikācijas direktori, kā arī gūta pieredze Anglijas Futbola asociācijā.

Apmācību dalībnieki piedalījās vairākās klātienes praktiskajās sesijās, aptverot dažādus ar komunikācijas tēmu saistītus jautājumus, kā efektīvas komunikācijas stratēģijas izveide, pierādījumos balstīta komunikācija, taktiskā aktivizācija, satura stratēģija un kampaņas, pārmaiņu vadība, politiskā aizstāvība – valdības attiecību veidošana un krīzes komunikācija. Apmācību laikā ar savām pieredzēm dalījās dažādi eksperti no UEFA, Mančestras "United", Liverpūles "Everton", "Facebook", "Pepsi", "Nielsen", "AMEC", "Leidar" un "Global Communications Consulting".

Kā izceļ R. Krīgers, dalība šajā kursā galvenokārt ļāva izveidot ciešākus kontaktus ar citu federāciju pārstāvjiem, uzzināt komunikācijas plānošanas un veidošanas aizkulises, kā arī uzzināt jaunākās tendences komunikācijas plānošanas mākslā, kas ļauj skaidrāk saprast prioritātes un sasniedzamos mērķus.

Kopumā kursā piedalījās 21 pārstāvis no Anglijas, Austrijas, Beļģijas, Čehijas, Francijas, Grieķijas, Igaunijas, Itālijas, Kazahstānas, Luksemburgas, Ziemeļmaķedonijas, Norvēģijas, Rumānijas, Somijas, Turcijas un Velsas federācijām, kā arī viens dalībnieks no Dienvidamerikas valsts Gajānas.