Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvji Anastasija Kučinska un Kārlis Boitmanis janvāra un februāra mijā devās pieredzes un sadarbības veicināšanas braucienā uz Briseli saistībā ar darbu pie Eiropas Savienības fondu apzināšanas.

LFF valdes locekle A. Kučinska un ES projektu un iepirkumu speciālists K. Boitmanis piedalījās Eiropas Izglītības un kultūras izpildaģentūras (EACEA) organizētā seminārā par "Erasmus+" programmas un finansējuma iespējām sporta jomā 2023. gadā.

Papildus LFF pārstāvji organizēja individuālās tikšanās saistībā ar kopīgiem nākotnes projektiem ar Portugāles Sporta centru, Itālijas Sporta inovāciju centru, Gruzijas Nacionālo federāciju "Sports visiem", Portugāles Sociālo inovāciju centru u.c. ar sporta inovācijām saistītām organizācijām.

Tāpat LFF pārstāvji tikās ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Briseles struktūrvienības pārstāvi, kuras pārraudzībā ir ES fondu piesaiste un projektu attīstība, lai pārrunātu šobrīd uzsākto ES projektu un izrunātu potenciālu sadarbību ar citām futbola federācijām, īstenojot kādas ES fondu programmas. UEFA pārstāve atzinīgi novērtēja LFF uzsākto darbu ES fondu īstenošanā un aicināja būt vēl aktīvākiem šajā reģionā dažādu ES fondu programmu realizēšanā.

"ES fondu programmu īstenošana caur sportu veicina un izglīto arī sporta nozares pārstāvjus par Eiropas kopējām vērtībām - savstarpējā cieņa, brīvība, demokrātija, līdztiesība, tiesiskums, cilvēktiesības. Futbols ir platforma un rīks, caur ko runāt ar  sabiedrību par aktuālām tēmām un atbalstīt mūsu kopējās vērtības," uzsver A.Kučinska.