Latvijas Futbola federācijas (LFF) akreditācijas komisija ir noslēgusi darbu pie Latvijas jaunatnes futbola klubu akreditēšanas procesa 2023. gada sezonai, piešķirot organizācijām attiecīgu kategoriju saskaņā ar prasībām, klubu struktūru un attīstības līmeni.

Attiecīgā kategorija klubiem tiek piešķirta pēc kritēriju izvērtēšanas, kas iekļauj komandu un audzēkņu skaitu klubos, treneru skaitu un kvalifikāciju, kluba infrastruktūru, dokumentāciju un juridiskās prasības. Pilns prasību saraksts ir pieejams nolikumā ŠEIT.

Savas jaunatnes struktūras akreditācija jāveic visiem klubiem, kas startē LFF organizētajās sacensībās vai kas vēlas pretendēt uz LFF atbalsta programmām. Ar šo procesu LFF nodrošina regulāra novērtējuma pieejamību, kas ir gan klubu, gan pašas LFF interesēs, spēj klubus iedalīt noteiktās grupās, katram paredzot noteiktus atbalsta mehānismus, kā arī skaidri definē, kas klubam ir darāms, lai celtu sava līmeņa latiņu.

Saskaņā ar rezultātiem 2023. gadā Latvijas jaunatnes klubu struktūrā ir desmit akadēmijas līmeņa klubi, astoņi 1. līmeņa klubi, 14 organizācijas, kas atbilst 2. līmeņa kluba prasībām, bet 3. līmeņa klubu rindās ir 52 futbola organizācijas. Līdzīga sistēma ir arī sieviešu un telpu futbolā.

Akadēmijas un 1. līmeņa klubu statuss tiek pārskatīts reizi gadā, bet 2. un 3. līmeņa klubiem – reizi divos gados.