Iepriekšējā svētdienā, 8. janvārī, Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē risinājās otrais sabraukums 2022./2023. gada Latvijas veterānu (40+) čempionātam telpu futbolā, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA) un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Desmit komandu konkurencē vislabāk sevi apliecināja "FREE" un "DSV Latvia", iegūstot katra pa maksimāli iespējamajiem pieciem punktiem.

Līdzīgi kā pirmajā sabraukumā komandas bija sadalītas divās apakšgrupās un aizvadīja ar katru sāncensi vienu spēli. Atkarībā no ieņemtās vietas grupā komandas gan šajā, gan pārējos sabraukumos krāj kopvērtējuma punktus (no 5 līdz 1 atbilstoši izcīnītajai pozīcijai), bet finālturnīrā šis punktu skaits tiks reizināts ar koeficientu 2 un summēts pie kvalifikācijā sakrātajiem punktiem.

Otrā sabraukuma B apakšgrupā vienādu punktu skaitu – 9 – pēc spraigas spēkošanās ieguva uzreiz trīs vienības, proti, "FREE", "Jūrmala" un ASK "Kadaga", savstarpējās cīņās pa reizei uzveicot katra katru. Lai noteiktu vietu secību, tika skatīta gūto un zaudēto vārtu starpība šo komandu savstarpējos dueļos, kur priekšrocību ieguva "FREE" (4:3), kas atstāja aiz sevis attiecīgi jūrmalniekus (3:2) un ASK "Kadaga" (1:3). Grupas noslēdzošajās vietās ierindojās attiecīgi FK "02" (3) un FK "Viesulis" (0).

Tikmēr A grupā pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja "DSV Latvia" (12), triumfējot visos četros mačos. Ar pieciem punktiem otrajā pozīcijā palika Liepājas "SLV Pluss", bet tālāk tabulā izkārtojās attiecīgi "Sportima FC" un Olaines Futbola veterānu klubs (abām pa 4), kā arī "Sigulda" (3).

Sacensību kopvērtējumā pēc diviem sabraukumiem ar deviņiem punktiem priekšgalā sāncensēm izvirzījušās "DSV Latvia" un "Jūrmala", kamēr par punktu mazāk ir "FREE" un "Sportima FC" vienībām. Ar desmit gūtajiem vārtiem rezultatīvāko spēlētāju priekšgalā nostiprinājušies Aleksandrs Miheikins ("Sportima FC") un Vladislavs Golubeckijs ("Jūrmala").

Nākamais kvalifikācijas sabraukums turpat 49. vidusskolas zālē plānots 19. februārī, bet finālturnīrs risināsies 19. martā. Kā ziņots, maksimālais vienību skaits vienā sabraukumā ir desmit komandas, bet pieteikšanās sabraukumam risinās līdz attiecīgajai pirmdienai, kad notiks turnīra posms. Plānots, ka trešajā Latvijas čempionāta sabraukumā līdzīgi kā šajā startēs visas desmit vienības.

Kā vēstīts, turnīram drīkst pieteikt maksimums 20 spēlētājus un desmit oficiālās personas, bet sabraukumam – 14 spēlētājus un sešas oficiālās personas. Piedalīties spēlēs drīkst dalībnieki, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1982. gadā, bet no 2023. gada 1. janvāra – ne vēlāk kā 1983. gadā. Pārejas atļautas līdz 31. decembrim. Sacensības, pateicoties LFF finansējumam, ir bezmaksas.

Čempionāta laureātu sveikšana notiks 19. martā. Trīs labākās komandas un Cerību kausa ieguvēja, kā arī labākie individuālajās nominācijās saņems apbalvojumus un piemiņas veltes.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija