Šo sestdien, 7. janvārī, Salaspils sporta nama zālē uz trim parketa laukumiem tiks aizvadīta 2023. gada Rīgas kausa izcīņa telpu futbolā 2010.-2012. g.dz., ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu. Trijās vecuma grupās spēkosies 24 klubu komandas.

Kā iepriekš vēstīts, sacensībās startēs Rīgas reģiona bērnu un jaunatnes futbola klubu komandas trijās vecuma grupās – 2010., 2011. un 2012. gadā dzimušie spēlētāji. Turnīrā atļauts piedalīties attiecīgajā gadā dzimušajiem un jaunākiem futbolistiem, kā arī gadu vecākām meitenēm, komandas pieteikumā un spēles protokolā drīkst būt ne vairāk par 14 spēlētājiem. Katram dalībniekam ir jābūt LFF licencei.

2010. gadā dzimušo futbolistu sacensībās dalību apstiprinājušas četras komandas – FK "Baltika", "RFS Academy", SK "Kengaroos" un Skanstes SK/SS "Metta". Dalībnieces uzvarētāju noskaidros pēc viena apļa turnīra, spēlei ilgstot 25 minūšu puslaika apjomā. Pēc līdzīga formāta (ar spēles laiku 15 minūšu garumā) spēkosies arī sešas 2011. gadā dzimušo spēlētāju vienības, piedaloties FK "Baltika", "RFS Academy", Rīgas Futbola skolai, SK "Kengaroos", SK "Vēsma" un Skanstes SK/SS "Metta". Abu vecuma grupu turnīri sāksies plkst. 9.00.

Tikmēr jaunākajā grupā starp 2012. gada futbolistiem dalību apstiprinājušas 14 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. A grupā spēkosies JFC "Corona Borealis", FS "Leevon 1", "RFS Academy 2", Rīgas Futbola skola, SK "Super Nova", SS "Metta" un "Strong FC", kamēr B apakšgrupā ielozētas attiecīgi FK "Baltika", FS "Leevon 2", "RFS Academy 1", SK "Kengaroos", SK "Vēsma", Skanstes SK un TFS "Stars". Sākotnēji komandas aizvadīs viena riņķa turnīru savas apakšgrupas ietvaros, bet pēc tam – spēles par vietām, pusfinālam kvalificējoties pa divām spēcīgākajām abu grupu vienībām. Turnīra mači sāksies plkst. 12.00, bet spēles laiks – viens puslaiks desmit minūšu ilgumā.

Kā ziņots, turnīra uzdevums ir nodrošināt Rīgas reģiona bērnu un jaunatnes futbola klubus ar iespēju bez maksas startēt futbola sacensībās ziemas periodā, kā arī, protams, noskaidrot spēcīgākos Rīgas bērnu un jaunatnes klubus telpu futbolā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija