Šī gada 4. decembrī Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē starts tika dots 2022./2023. gada Latvijas Veterānu (40+) čempionātam telpu futbolā. Pirmajā no sabraukumiem astoņu komandu konkurencē vislabāk sevi apliecināja "Sportima FC" un "Jūrmala"", iegūstot katra pa maksimāli iespējamajiem pieciem kopvērtējuma punktiem.

Sacensību pirmajā sabraukumā komandas bija sadalītas divās apakšgrupās pa četrām katrā un aizvadīja ar katru sāncensi pa vienai spēlei. Atkarībā no ieņemtās vietas grupā komandas gan šajā, gan nākamajos sabraukumos krāj kopvērtējuma punktus (no 5 līdz 1 atbilstoši izcīnītajai pozīcijai), bet finālturnīrā šis punktu skaits tiks dubultots un summēts ar kvalifikācijā sakrātajiem punktiem.

Pirmā sabraukuma A apakšgrupā pēc spraigas spēkošanās vienādu punktu skaitu (6) ieguva uzreiz trīs vienības, proti, "Jūrmala", FK "Viesulis" un "FREE", kuras uzveica grupas pastarīti SLV "Pluss" no Liepājas, bet savā starpā pārspēja cita citu. Uzvarētāja noteikšanai atbilstoši reglamentam tika skatīta gūto un zaudēto vārtu attiecība savstarpējos mačos, kur priekšrocību ieguva jūrmalnieki (+1), apsteidzot FK "Viesulis" (0) un "FREE" (-1).

Tikmēr B grupā pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja "Sportima FC" (9), triumfējot visos mačos (vārtu starpība 9-2!), otrajā pozīcijā ierindojās "DSV Latvia" (6), bet pa punktam ieguva Olaines Futbola veterānu klubs un FK "02".

Par pirmā sabraukuma rezultatīvāko spēlētāju kļuva Aleksandrs Miheikins ("Sportima FC"), kurš sāncenšu vārtsargus sarūgtināja piecas reizes.

Kopvērtējumā pēc pirmā sabraukuma pa pieciem punktiem tādējādi sakrājušas "Sportima FC" un "Jūrmala", pa četriem FK "Viesulis" un "DSV Latvia", trīs punkti "FREE" un Olaines kluba rēķinā, bet divi – FK "02" un SLV "Pluss" komandām.

Nākamie divi kvalifikācijas sabraukumi turpat 49. vidusskolas zālē plānoti 2023. gada 8. janvārī un 19. februārī, bet finālturnīrs risināsies 19. martā. Kā ziņots, maksimālais vienību skaits vienā sabraukumā ir desmit komandas, bet pieteikšanās sabraukumam risinās līdz attiecīgajai pirmdienai, kad notiks turnīra posms. Plānots, ka jau otrajā Latvijas čempionāta sabraukumā esošajām astoņām vienībām pievienosies "ASK Kadaga".

Čempionāta laureātu sveikšana notiks 19. martā. Trīs labākās komandas un "Cerību" kausa ieguvēja, kā arī labākie individuālajās nominācijās saņems apbalvojumus un piemiņas veltes.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija