Nedēļas nogalē notiks Latvijas Universiādes telpu futbola turnīrs un sāksies Latvijas veterānu čempionāts telpu futbolā.

Latvijas Universiādes telpu futbola turnīram pieteikušās deviņas dalībnieces

2022./2023. gada Latvijas Universiādes ietvaros notiekošajai telpu futbola disciplīnai, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA), Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Latvijas Augstskolu sporta savienību (LASS), vīriešu konkurencē pieteikušās deviņas dalībnieces, bet daiļā dzimuma sacensībās būs pārstāvētas divas vienības. Turnīrs notiks šo sestdien Salaspils sporta nama zālē.

Turnīra izspēles kārtība vīriešu sacensībās tiek plānota viena riņķa ietvaros laika periodā orientējoši no plkst. 10.00 līdz plkst. 13.15, katrai no dalībniecēm pa reizei tiekoties ar katru un mača ilgumam esot viena 10 minūšu puslaika apjomā.

Dalību Universiādes telpu futbola disciplīnā apstiprinājušas Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU (LLU)), Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža (UCAK), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Latvijas Jūras akadēmija (RTU LJA), Daugavpils Universitāte (DU), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Universitāte (LU) un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA).

Tikmēr sieviešu konkurencē plkst. 12.00 plānots pārbaudes duelis starp RSU un LU vienībām divu puslaiku garumā pa 20 minūtēm katrā. Laureātu sveikšana iecerēta uzreiz pēc noslēdzošajām spēlēm ap plkst. 13.30.

Kā ziņots, sacensībās startē Latvijas augstākās izglītības iestāžu (augstskolas un koledžas) studenti (klātienes un neklātienes) - profesionālo studiju, bakalauri, maģistranti, doktoranti, medicīnas augstskolu rezidenti un attiecīgās augstskolas 2022. gada absolventi, ko ar parastu un zīmogu apliecina augstskolas administrācija. Katra komanda pieteikumā var iekļaut ne vairāk par 14 spēlētājiem.

Iepriekšējo reizi Universiādes telpu futbola turnīrs tika organizēts Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) pārraudzībā pirms "Covid-19" pandēmijas sākuma. LFF plāno tuvāko gadu laikā sadarbībā ar RFF attīstīt šīs sacensības un pilnveidot vēl augstvērtīgākā kvalitātē.

Startēs Latvijas veterānu čempionāts telpu futbolā

Šo svētdien, 4. decembrī, Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē startēs 2022./2023. gada Latvijas veterānu (40+) čempionāts telpu futbolā, ko organizē RFF sadarbībā ar FTA un LFF. Pirmajā sabraukumā startēs astoņas komandas no Rīgas un citām pilsētām.

Sacensību pirmajā sabraukumā komandas būs sadalītas divās apakšgrupās pa četrām katrā un aizvadīs ar katru sāncensi vienu spēli. Atkarībā no ieņemtās vietas grupā komandas gan šajā, gan nākamajos sabraukumos krās kopvērtējuma punktus (no 5 līdz 1 atbilstoši izcīnītajai pozīcijai), bet finālturnīrā šis punktu skaits tiks reizināts ar koeficientu 2 un summēts pie kvalifikācijā sakrātajiem punktiem.

Svētdien plānotā turnīra ietvaros no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 A grupā spēkosies "FREE", FK "Viesulis", "Jūrmala" un "SLV Pluss" no Liepājas, kamēr no plkst. 15.00 līdz plkst. 19.00 B apakšgrupā cīnīsies "DSV Latvia", "Olaines Futbola veterānu klubs", "Sportima" un FK "02". Katrs mačs risināsies viena 25 minūšu gara puslaika apjomā (ar 10 metru soda sitienu tiks sodīts katrs sestais un katrs nākamais pārkāpums).

Nākamie divi kvalifikācijas sabraukumi turpat 49. vidusskolas zālē plānoti 2023. gada 8. janvārī un 19. februārī, bet finālturnīrs risināsies 19. martā. Kā ziņots, maksimālais vienību skaits vienā sabraukumā ir desmit komandas, bet pieteikšanās sabraukumam risinās līdz attiecīgajai pirmdienai, kad notiks turnīra posms. Plānots, ka jau otrajā Latvijas čempionāta sabraukumā esošajām astoņām vienībām pievienosies ASK "Kadaga".

Kā vēstīts, turnīram drīkst pieteikt maksimums 20 spēlētājus un 10 oficiālās personas, bet sabraukumam – 14 spēlētājus un sešas oficiālās personas. Piedalīties spēlēs drīkst dalībnieki, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1982. gadā, bet no 2023. gada 1. janvāra – ne vēlāk kā 1983. gadā. Pārejas atļautas līdz 31. decembrim. Sacensības, pateicoties LFF finansējumam, ir bezmaksas.

Čempionāta laureātu sveikšana notiks 19. martā. Trīs labākās komandas un Cerību kausa ieguvēja, kā arī labākie individuālajās nominācijās saņems apbalvojumus un piemiņas veltes.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija