Sācies Latvijas sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas ceremonijas "Trīs Zvaigžņu balva 2022" tautas balsojums, kas vietnē www.triszvaigznubalva.lv ilgs līdz 9. decembrim. Tā laikā ikvienam sporta līdzjutējam ir iespējas ar savu balsi vienu reizi dienā izteikt atbalstu 2022. gada nomināciju kandidātiem deviņās nominācijās, kur starp nominantiem ir vairākas ar Latvijas futbolu saistītas personības, komandas un organizācijas.

Futbolu nominācijās pārstāv:

  • Gada sporta federācija – Latvijas Futbola federācija;
  • Gada sporta treneris – Jurģis Kalns ("Valmiera FC") un Viktors Morozs (RFS);
  • Gada sporta komanda – Latvijas vīriešu futbola izlase.

Nomināciju kandidātus pirmajā kārtā izvirzīja plašs sporta sabiedrības un nozares profesionāļu loks. Saskaitot iegūtās balsis, apstiprināti deviņu nomināciju kandidāti, kuri ir ieguvuši visvairāk balsu un tālāk tiek virzīti tautas balsojumam. Tautas balsojuma gala rezultātu veido līdzjutēju balsojums (50% no balsojuma), sporta organizāciju (LOK, LPK, LSFP - no katras trīs sportisti) nenominēto sportistu (25% no balsojuma) un sporta žurnālistu (25% no balsojuma) balsojums.

Kopumā, izvērtējot sporta nozares sasniegumus šajā gadā, tiks pasniegtas balvas 14 nominācijās. "Trīs Zvaigžņu balvas" svinīgā ceremonija notiks 14. janvārī.