Aizvadītajā sestdienā, 25. aprīlī, Latvijas XXV Universiādes ietvaros notika Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) organizētā kausa izcīņa studentu komandām minifutbolā (8 pret 8). Otro gadu pēc kārtas minifutbols bija iekļauts Universiādes programmā, otro reizi pēc kārtas tas notika RTU Futbola centra stadionā un otro reizi sacensībās uzvarēja RTU pārstāvji.

RFF rīko vienas dienas studentu kausa izcīņu minifutbolā divreiz gadā - rudenī (septembrī) un pavasarī (aprīlī) - kopš 2012. gada, savukārt jau otro gadu aprīļa turnīram ir īpašs statuss - Latvijas Universiādes minifutbola sacensības.

Ja pagājušajā pavasarī sacensībās startēja deviņi dalībnieki, tad šoreiz rekordliels skaits - 12 augstskolu vienības. Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu, visas komandas tika sadalītas četrās apakšgrupās pa trīs augstskolām katrā. A apakšgrupā tika ielozētas Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Rēzeknes Augstskola (RA) un Informācijas Sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), B apakšgrupā - Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) un Rīgas Ekonomikas augstskola (REA vai SSE Riga), C apakšgrupā - Latvijas Jūras akadēmija (LJA), Ventspils Augstskola (VA) un Transporta un Sakaru Institūts (TSI), bet D apakšgrupā - Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) un Banku Augstskola (BA). Atbilstoši sacensību sistēmai apakšgrupu pirmo vietu ieguvēji ceturtdaļfinālā iekļuva automātiski, savukārt otrās un trešās apakšgrupu komandas papildus piedalījās astotdaļfināla spēlēs.

Automātiski pie vietas ceturtdaļfinālā tika RSU, LJA, RTU un LSPA komandas. Astotdaļfinālā SSE Rīga ar 1:0 apspēlēja ISMA komandu, kurai visa turnīra garumā dažādu iemeslu dēļ nācās spēlēt nepilnā sastāvā. Ventspilnieku un jelgavnieku cīņas iznākums (pamatlaikā 1:1) izšķīrās pēcspēles sitienos, kur VA futbolisti bija veiksmīgāki. Līdzīgi pēcspēles sitienu sērijā (pēc 0:0 pamatlaikā) LU sportistiem izdevās pārspēt savus pretiniekus no RA. Citā astotdaļfināla spēlē TSI futbolisti ar 8:0 sagrāva BA komandu.

Ceturtdaļfināli sākās ar RTU uzvaru pār SSE Rīga (1:0). Savukārt vieni no favorītiem LJA nespēja apliecināt savu pārākumu cīņā pret LU ar pamatlaikā gūtiem vārtiem (0:0) un beigās pēcspēles sitienu sērijā piedzīvoja zaudējumu ar 2:3. Arī LSPA futbolistiem veiksme gāja secen, jo spēles pamatlaikā pret TSI tiks fiksēts neizšķirts 0:0, bet pēcspēles sitienu sērijā ar 1:0 uzvarēja TSI. Pēdējā ceturtdaļfinālā RSU komandai izdevās pārspēt VA ar 2:0.

Pusfinālā par spīti komandu spēlētāju centieniem gūt virsroku pamatlaikā abas spēles noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtiem. Emocionāli saspringtajās pēcspēles sitienu sērijās veiksmīgākas izrādījās RTU (2:1) un TSI (3:2) vienības.

Spēlē par trešo vietu vairāk spēka un emociju bija palicis RSU futbolistiem, kuri ar sev labvēlīgu rezultātu 2:0 apspēlēja LU studentus. Savukārt finālā RTU ātri palika iedzinējos, bet spēja spēles vidū izlīdzināt rezultātu un pēdējās sekundēs gūt uzvaras vārtus (izcēlās Dmitrijs Telešs), kļūstot par sacensību divkārtējiem uzvarētājiem.

Šoreiz līdztekus ierastajiem apbalvojumiem pēc RFF iniciatīvas tika pasniegtas arī individuālas piemiņas balvas - vārtsargam Emīlam Dobrājam (LU), aizsargam Pāvelam Tarasenko (RTU), pussargam Mehmetam Mehmetam (RSU), uzbrucējam Sergejam Oļeškovam (TSI), vērtīgākajam spēlētājam Dmitrijam Telešam (RTU) un trenerim Pāvelam Fjodorovam.

Plašāka informācija par Latvijas XXV Universiādes minifutbola sacensībām atrodama turnīra mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija