Sākusies pieteikšanās 2022./2023. gada Latvijas veterānu (40+) čempionātam telpu futbolā, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA) un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Turnīrs notiks laika periodā no 4. decembra līdz 2023. gada 19. martam pēc sabraukumu principa Latvijas pilsētu sporta zālēs.

Sacensību norise plānota kvalifikācijas sabraukumos un finālturnīrā (provizoriski plānotie datumi ir 4. decembris, 9. janvāris, 19. februāris un 19. marts). Kvalifikācijas sabraukumos katra komanda, pa reizei tiekoties ar katru pretinieci savā grupā, aizvadīs 2-4 spēles (spēļu laiks sabraukumā kopsummā 75-80 minūtes), iekrājot noteiktu skaitu kopvērtējuma punktu. Finālturnīrā piecas labākās komandas, ņemot līdzi kvalifikācijas sabraukumos iekrātos kopvērtējuma punktus, cīnīsies par medaļām, savukārt nākamās piecas analoģiskā veidā noskaidros Cerību kausa ieguvēju.

Atkarībā no startējošo komandu skaita kvalifikācijas sabraukumos dalībnieces tiks sadalītas vienā vai divās grupās. Tā kā maksimālais vienību skaits sabraukumā ir desmit, divās apakšgrupās dalībnieces tiks dalītas, ja sabraukumam pieteiksies sešas un vairāk komandas. Kopvērtējuma punkti tiks krāti katrā grupā atsevišķi (no 5 līdz 1 atkarībā no ieņemtās vietas), bet finālturnīrā tos reizinās ar koeficientu 2 un summēs pie kvalifikācijas sabraukumos sakrātajiem punktiem.

Pieteikumi dalībai katram sabraukumam jāiesniedz uz speciālas veidlapas, kas līdz 28. novembrim, bet pēc tam līdz pirmdienai attiecīgajā nedēļā, kad notiks sabraukums, jānosūta uz e-pasta adresi j.obodnikova@rigasfutbols.lv.

Turnīram drīkst pieteikt maksimums 20 spēlētājus un 10 oficiālās personas, bet sabraukumam – 14 spēlētājus un sešas oficiālās personas. Piedalīties spēlēs drīkst dalībnieki, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1982. gadā, bet no 2023. gada 1. janvāra – ne vēlāk kā 1983.gadā. Pārejas atļautas līdz 31. decembrim. Sacensības, pateicoties LFF finansējumam, ir bezmaksas.

Čempionāta laureātu sveikšana notiks 19. martā. Trīs labākās komandas un Cerību kausa ieguvēja, kā arī labākie individuālajās nominācijās saņems apbalvojumus un piemiņas veltes.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija