Latvijas Futbola federācija (LFF) uzsākusi balsu apkopošanu, nosakot 2022. gada Latvijas futbola izcilniekus kopumā 32 nominācijās.

Kā ierasts, uzvarētāji laureātu nominācijās tiks noteikti, apkopojot plašu Latvijas futbola sabiedrības pārstāvju iesniegtās balsis. Starp balsotājiem attiecīgajās nominācijās ir LFF komitejas un valde, treneru padomes, klubu, komandu un akadēmiju pārstāvji, sporta žurnālisti un iesaistītās organizācijas.

Balsojumu apkopošana ilgs līdz 4. decembrim, bet uzvarētāji tiks paziņoti tradicionālajā LFF Laureātu vakara 16. decembrī, kas risināsies kinoteātrī "Splendid Palace".

Šogad nomināciju klāstu papildinājusi labākā sieviešu futbola trenera/pedagoga balva, kā arī nomināciju nošķiršana par gada treneri Latvijas futbolā un gada treneri virslīgas čempionātā. Mediju nominācijas šogad apvienotas vienā balvā par ieguldījumu futbola atspoguļošanā.

Ar pilnu nomināciju sarakstu un balsošanas kārtību iespējams iepazīties ŠEIT.

Balsojumu organizē LFF sadarbībā ar laureātu noteikšanas procesā iesaistītajām organizācijām un personām. Balsojums ir atklāts.

Ar iepriekšējo gadu balvu ieguvējiem iespējams iepazīties ŠEIT.