Latvijas nacionālā izlase sestdien "Daugavas" stadionā, lielāko daļu mača aizvadot mazākumā, Baltijas kausa izcīņas finālspēlē pēc 1:1 (0:0) neizšķirta pēcspēles sitienu sērijā ar 7:8 zaudēja Islandei.

Latvijas izlases vārtos šajā mačā atgriezās Pāvels Šteinbors, pie savas piektās spēles valstsvienībā tika aizsargs Vladislavs Sorokins, bet Alvis Jaunzems starta sastāvā aizstāja savainoto Robertu Uldriķi. Iepriekšējā mačā saņemtā noraidījuma dēļ Latvijas izlasei šajā spēlē nevarēja palīdzēt Roberts Savaļnieks.

Spēles ievadā pie teritoriālā pārsvara tika Islande, kas piektajā minūtē pēc Daniela Baloža kļūdas bumbas apstrādē bija tuvu gūtiem vārtiem. Komandu, atvairot sitienu no tuvas distances, glāba Šteinbors. Vēl viena saspringta situācija Latvijas izlases soda laukumā izveidojās 13. minūtē, kad vispirms bumba atsitās pret mājinieku vārtu stabu, bet brīdi vēlāk atkal vietā bija Šteinbors.

Latvijas izlases bīstamākie izbrukumi izvērsās caur laukuma labo flangu, tomēr vairāk par dažiem neprecīziem un bloķētiem sitieniem tie nedeva. Mača 23. minūtē pēc Jaunzema centrējuma laba iespēja bija Antonijam Černomordijam, kuram sitiens ar galvu nepadevās, bet minūti vēlāk vēl labāka iespēja bija Raimondam Krollim, kura raidījums ar galvu no vārtu priekšas lidoja mērķim secen.

Spēles 27. minūtē Raimonds Krollis diskutablā situācijā par noteikumu pārkāpumu tika sodīts ar sarkano kartīti, laukuma saimniekiem tādējādi paliekot mazākumā. Latvijas izlase pārkārtojās kompaktai spēlei aizsardzībā un puslaika turpinājumā ar saviem uzdevumiem galā tika labi, parūpējoties arī par aktīvu pretspēli. Pāris minūtes pirms iešanas atpūtā visa sava meistarība izgājienā gan bija jādemonstrē Štreinboram, kurš komandu spēja glābt šķietami bezcerīgā situācijā.

Otrais puslaiks sākās ar divām bīstamām epizodēm Latvijas izlases soda laukumā un pirmo mājinieku raidījumu sāncenšu vārtu taisnstūrī, kad no distances spēcīgi sita Jaunzems. Tam sekoja arī neprecīzs Andreja Cigaņika sitiens, laukuma saimniekiem turpinot spēlēt pašaizliedzīgi un aktīvi.

Spēles ritējums mainījās pēc 60 nospēlētām minūtēm, kad savā soda laukumā, bloķējot sitienu, ar roku nospēlēja Raivis Andris Jurkovskis. Tiesneša nozīmēto 11 soda sitienu realizēja Īsaks Johanesons, izvirzot savu komandu vadībā. Latvijas izlase gan prata neapjukt un piecas minūtes vēlāk atjaunoja neizšķirtu, kad pēc veiksmīga presinga bumba nonāca pie Ikaunieka, kurš aukstasinīgi nogādāja to Cigaņikam. Andrejs iespēju realizēja un guva savus otros vārtus izlasē.

Mača 76. minūtē Islandes izlase ar spēcīgu sitienu norībināja Šteinbora sargāto vārtu pārliktni, bet 80. minūtē spēlē Jurkovska vietā iesaistījās Dāvis Ikaunieks. Latvijas izlase turpināja darboties aktīvi un pašaizliedzīgi, par ko liecina arī divas minūtes laikā saņemtās dzeltenās kartītes Eduardam Emsim un J. Ikauniekam.

Cīņas 84. minūtē sava komanda atkal bija jāglābj Šteinboram, bet 88. minūtē laukumā Emša vietā devās Elvis Stuglis. Atlikušajā laikā Latvijas izlase savus vārtus nosargāja, tāpēc sekoja 11 metru sitienu sērija, kurā ar 8:7 pārāki bija islandieši. Latvijas izlases rindās precīzi bija J. Ikaunieks, Artūrs Zjuzins, D. Ikaunieks, Jaunzems, Stuglis, Vladislavs Sorokins un Cigaņiks, bet Černomordija sitienu astotajā sērijā atvairīja vārtsargs.

Abas komandas turnīra finālu sasniedza, pateicoties uzvarai pēcspēles sitienu sērijās. Latvija to izdarīja pēc neizšķirta 1:1 ar Igauniju, bet Islande vietu finālā šādi nodrošināja pēc 0:0 neizšķirta pret Lietuvu.

Baltijas kauss ir senākais aizvien aktīvais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928. gadā. Līdzšinējā trofejas īpašniece bija Igaunija, bet iepriekšējās četras reizes trofeja nonāca Latvijas izlases rīcībā.