Latvijas izlase uzvaru mačā pret Igauniju nopelnīja, pateicoties savām rakstura īpašībām situācijā, kurā ne viss laukumā izdodas, pēc spēles izteicās valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Kā ziņots, Latvijas nacionālā izlase Baltijas kausa izcīņas pusfināla spēlē "Daugavas" stadionā Rīgā trešdien pēc neizšķirta pamatlaikā 1:1 (1:1) pēcspēles sitienu sērijā ar 5:3 uzvarēja līdzšinējo trofejas īpašnieci Igauniju un iekļuva finālā, kas jau 19. novembrī plkst. 16.00 notiks turpat "Daugavas" stadionā. Finālā pretiniekos būs Islande, bet biļetes uz šo maču pārdošanā www.lff.lv/biletes būs no 17. novembra.

"Tipiska kausa spēle. Nebija vienkārši, jo pretinieks izskatījās kustīgāks un svaigāks. Liela nozīme bija raksturam un spēles disciplīnai. Šajā ziņā varu tikai atzīmēt mūsu komandu, kas, neskatoties uz pretinieku iniciatīvu, bija organizēta, savās vietās un pacietīga. It sevišķi otrajā puslaikā gribējām kvalitatīvāku spēli, taču nespējām pretiniekam uzspiest pozicionālo bumbas kontroli viņu laukuma pusē. Neteiksim, ka šajā spēlē svarīgākais bija rezultāts, taču, ņemot vērā visus apstākļus, esmu apmierināts ar gala rezultātu un rakstura parādīšanu spēlē, kurā ne viss izdevās tā, kā gribējām.

Spēles kvalitāte bija ļoti rudenīga. Ne viss mani apmierināja, taču, redzot mūsu šābrīža funkcionālo kondīciju, paredzēju grūtu spēli. Spēles sākums bija katastrofāls. Tur būs, ko analizēt, un būs jāizdara pareizie secinājumi. Pēc tam pirmajā puslaikā mums uzbrukumā daudz kas izdevās, lai arī kopumā, protams, ne viss mani apmierināja. Daudz spēka paņēma mūsu vēlēšanās aktīvi presingot, un no tā cieta kompaktums starp vidējo līniju un aizsardzību.

Bija vairāki spēlētāji, kuri bija ar lielu jautājumu, vai spēs nospēlēt 90 minūtes. Maiņas šoreiz arī spēli jūtami nepastiprināja. Esmu apmierināts ar Riharda Matrevica un Daniela Baloža debijām – viņi abi aizvadīja pietiekoši pozitīvu spēli.

Ir, bija un būs situācijas, kurās ne viss laukumā izdodas, un tādās reizē ir svarīgi, lai komanda paliek spēlē un saprot, ar ko var pretendēt uz pozitīvu rezultātu. Šovakar pacietība, raksturs un pašatdeve bija augstākajā līmenī. Tikās divas aptuveni līdzvērtīgas komandas, no kurām viena šoreiz izskatījās svaigāka."