Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizēto sacensību klāstu no decembra papildinās Jaunatnes čempionāts telpu futbolā, kas uzsāks savu pirmo sezonu.

Čempionāts risināsies U-19, U-17 un U-15 vecuma grupās, kur spēkiem mērosies telpu futbola virslīgas, 1. līgas un citu klubu struktūrā esošas jaunatnes komandas, kas komplektētas no attiecīgi 2004., 2006. un 2008. gadā dzimušiem, kā arī jaunākiem spēlētājiem.

Turnīrs risināsies no decembra līdz nākamā gada martam ar rezervētajiem datumiem 4. decembrī, 8. janvārī un 19. februārī. Pieteikšanās dalībai sacensībās turpinās līdz 23. novembrim.

Paralēli tam LFF reģionālo futbola centru paspārnē risināsies jaunatnes telpu futbola (vai futbolā telpās) čempionāti U-13, U-12 un U-11 vecuma grupās, kur sacentīsies attiecīgo reģionu telpu futbola, kā arī bērnu un jaunatnes klubu struktūrās esošas komandas, kas komplektētas no attiecīgi 2010., 2011. un 2012. gadā dzimušiem, kā arī jaunākiem spēlētājiem. Reģionālajiem centriem tiek dota iespēja organizēt sacensībās arī jaunākās vecuma grupās. Šie turnīri notiks tikai attiecīgo reģionu ietvaros bez valsts līmeņa finālsacensībām.

Izveidotais valsts līmeņa čempionāts telpu futbolā jauniešiem, kāds iepriekš atsevišķās vecuma grupās vairākas sezonas tika organizēts Latvijas Telpu futbola asociācijas paspārnē, spēcinās Latvijas jaunatnes izlases nākotnes izaugsmi.

Kā zināms, Latvija izvēlēta par vienu no mājiniecēm 2023. gada Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta kvalifikācijas pamatkārtas turnīriem, kas risināsies nākamā gada marta beigās. Latvijas jaunie telpu futbolisti kvalifikācijas pamatkārtā spēkosies vienā grupā ar Beļģiju, Somiju un Gruziju.