Rīgas skolu kausa izcīņas turnīrs telpu futbolā atgriežas pēc trīs gadu pauzes, lai noskaidrotu 2022./2023. mācību gada labāko Rīgas skolu telpu futbolā. Vidusskolu zēnu kategorijā par titulu cīnīsies 30 komandas, bet meiteņu konkurencē - astoņas.

Turnīrs norisinās trīs kārtās - priekšsacīkstes, pamatkārta un izslēgšanas kārta. Priekšsacīkstēs komandas aizvada spēles sava rajona vai priekšpilsētas ietvaros. Komandas, kuras izcīnīs vietu pamatkārtā, tiks atsevišķi veiktā izlozē ielozētas pamatkārtas apakšgrupās, kur komandas turpinās cīņu par iekļūšanu izslēgšanas kārtā. Pamatkārtā piedalīsies katras grupas divas labākās komandas. Turnīrā  var piedalīties spēlētāji, kuri ir sekmīgi un nav atbrīvoti no sporta stundām.

Pirmais sabraukums priekšsacīkšu kārtā notiks jau 14. novembrī plkst. 15.30 Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas sporta zālē, kur laukuma saimnieki tiksies ar Rīgas 71. vidusskolu un Rīgas 33. vidusskolu. Kopumā notiks desmit sabraukumi katra reģiona ietvaros:

  • Kurzemes priekšpilsēta - 14. novembris, 15.30, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija;
  • Ziemeļu rajons - 15. novembris, 14.00, Rīgas 31. vidusskola;
  • Zemgales priekšpilsēta - 15. novembris, 14.00, Zolitūdes ģimnāzija;
  • Centra rajons E - 16. novembris, 13.00, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola;
  • Vidzemes priekšpilsēta - 17. novembris, 12.30, Rīgas Teikas vidusskola;
  • Latgales priekšpilsēta A - 22. novembris, 14.30, Rīgas Juglas vidusskola;
  • Latgales priekšpilsēta B - 24. novembris, 15.00, Rīgas 93. vidusskola;
  • Centra rajons D - 25. novembris, 14.30, Rīgas 31. vidusskola;
  • Divi meiteņu sabraukumi, par kuriem informācija sekos drīzumā.

Pamatkārtas spēles sekos jau no 28. novembra.

"Liels prieks un gods, ka telpu futbols beidzot atgriežas skolās! Pirms pandēmijas ierobežojumiem bija izdevies nodibināt spēcīgu turnīru un sasniegt rekordlielu komandu skaitu. Redzam, ka šādam turnīram potenciāls ir ne tikai Rīgas robežās, bet arī visā Latvijā," turnīru komentē Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko. "Kopā ar "Ghetto Games" komandu par prioritāti izvirzām kvalitatīvu turnīra organizāciju un patīkamu pieredzi visām skolām. Arī turpmāk plānojam vēl vairāk attīstīt futbolu skolās - kopā ar FIFA un Izglītības un zinātnes ministriju izstrādājam lietotni, kas palīdzēs sporta skolotājiem visā Latvijā kvalitatīvi apmācīt ar futbola pamatprasmēm sporta stundās."

Projekts tapis sadarbībā ar LFF, "Ghetto Football" un Rīgas izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Turnīra gaitai seko līdzi:

Informāciju sagatavoja:
"Ghetto Games"