Pēdējā "Optibet" Nākotnes līgas čempionāta kārtā svētdien bronzas medaļas izcīnīja Grobiņas SC/LFS komanda.

Jau iepriekš kopvērtējuma pirmo vietu un ceļazīmi uz "Optibet" Nākotnes līgu nodrošināja FS "Jelgava", bet otro vietu bija garantējusi "Riga FC-2" komanda. Tikmēr Grobiņas SC/LFS vienība bija nodrošinājusi otro labāko rezultātu starp komandām, kas nav virslīgas klubu dublieri, līdz ar to tā par vietu virslīgā cīnīsies pārspēlēs ar FS "Metta".

Cīņā par bronzas medaļām pirms pēdējās kārtas "Valmiera FC-2"/VSS bija divu punktu pārsvars pār Grobiņas SC/LFS, tomēr to Kurzemes pārstāvji likvidēja, pateicoties pašu panākumam pret "Riga FC-2" ar 5:3 un valmieriešu zaudējumam Jelgavā ar 0:1.

Pirms pēdējās kārtas bija zināms, ka līgu nāksies pamest FK "Smiltene"/BJSS, savukārt 13. (izkrīt) un 12. (piedalās pārspēlēs) pozīcijā varēja ierindoties piecas dažādas komandas. Diemžēl viena no pēdējās kārtas spēlēm, kurai turklāt bija liela nozīme cīņā par vietām, nenotika saistībā ar FK "Dinamo Rīga" mājas laukuma RTU stadionā neatbilstību drošības prasībām. Spēle tika atcelta, bet tās rezultāts tiks skatīts nākamajā LFF Disciplinārlietu komitejas sēdē.

No izkrišanas pēdējā kārtā paglabās "Leevon Saldus", ar 6:0 sagraujot FK "Salaspils", bet ar līgas atstāšanu nācās samierināties ilggadējai tās dalībniecei "Rēzeknei", kuru neglāba arī iegūtais punkts mačā pret RFS-2 (2:2). Pārspēlēs ar Latvijas 2. līgas trešo labāko vienību FK "Karosta", ja FK "Dinamo Rīga" tiks piešķirts tehniskais zaudējums, būs jāpiedalās tieši šai komandai.

Kā zināms, nākamajā "Optibet" Nākotnes līgas sezonā čempionātu papildinās "Optibet" Virslīgas pēdējās vietas īpašniece SK "Super Nova Salaspils", bet no 2. līgas uz šīm sacensībām pakāpsies FK "Beitar" un JFK "Ventspils".