Latvijas nacionālā izlase Baltijas kausa izcīņas treniņnometni aizvadīs šābrīža iespējami spēcīgākā sastāvā, tomēr spēlētājiem laukumā atvēlēto minūšu ziņā ir iespējamas izmaiņas, preses konferencē ceturtdien izteicās izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs, akcentējot, ka šī nometne uzskatāma par pirmo gatavošanās posmu jaunā kvalifikācijas cikla sākumam nākamā gada martā.

Kā zināms, Baltijas kausa izcīņu Latvija sāks ar mājas maču 16. novembrī "Daugavas" stadionā pret pašreizējiem trofejas īpašniekiem igauņiem. Biļetes uz šo spēli iespējams iegādāties šeit.

"Mūsu plāns bija šai nometnei komplektēt spēcīgāko sastāvu. Traumēti ir Vladislavs Gutkovskis un Kaspars Dubra, bet Kristeram Toberam 18. novembrī ir pārceltā Polijas čempionāta spēle. Plānojām kā vienu no uzbrucējiem izsaukt Dario Šitu, tomēr viņam ir paredzēta pietiekoši būtiska medicīniskā manipulācija, tāpēc ieceri nevarējām realizēt.

Šī faktiski būs pēdējā nometne pirms nākamā kvalifikācijas cikla sākuma martā un spēles pret Velsu, tāpēc šajā nometnē izsauktajos uzvārdos nav lielu izmaiņu. Iespējams, būs cita pieeja spēlētājiem atvēlētajās minūtēs laukumā, jo daudziem būs tikko beigusies smaga sezona, turklāt vairāki spēlētāji iepriekšējās nometnēs ir nopelnījuši iespēju apliecināt sevi spēles apstākļos. Turpinām darbu pie komandas spēles un kolektīva veidošanas.

Centra aizsargu pozīcijas sakarā mums ir jāatjaunina sastāvs un jāmeklē risinājumi nākotnei. Šis turnīrs mums tai skaitā ir kā iespēja rast atbildes uz šiem jautājumiem. Tāpat arī variants, pie kura spēles minūtes iegūs Rihards Matrevics vai Nils Toms Puriņš, ir ļoti ticams, taču man ir jāredz, kādā kondīcijā spēlētāji būs ieradušies.

Mums šajā turnīrā ir trīs mērķi – sportiskais mērķis uzvarēt katru konkrēto spēli un šajā gadījumā arī turnīru, dot iespēju sevi apliecināt atsevišķiem spēlētājiem, kuri ilgstoši ir sevi pierādījuši treniņprocesā un klubu spēlēs, kā arī adaptēt atsevišķus spēles elementus marta spēlēm, pirmkārt pret Velsu. Šī iemesla dēļ otro turnīra spēli mēs ļoti labprāt aizvadītu pret Islandi. Tas mums spēku samēra un stilistikas ziņā būtu labs pārbaudījums."

Kā ziņots, ja pusfinālu rezultāti būs tādi, ka 19. novembra spēli Latvija aizvadīs pret Lietuvu, tad mačs notiks Kauņā. Savukārt, ja Latvijai nometnes otrā spēle būs pret Islandi, mačs notiks Rīgā.