Pirmoreiz kluba vēsturē par "Optibet" Virslīgas čempionvienību sestdien kļuva "Valmiera FC" komanda, titulu nodrošinot sacensību pēdējā kārtā.

Pirms sestdienas spēlēm "Valmiera FC" bija viena punkta pārsvars pār savu tuvāko sekotāju "Riga FC". Valmierieši izbraukumā tikās ar FK "Liepāja", savukārt rīdzinieki galvaspilsētas derbijā uzņēma RFS komandu.

Čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Raimonda Kroļļa 24. vārti sezonā deva Valmieras komandai uzvaru ar 2:0, kamēr "Riga FC" bija spiesti samierināties ar 0:1 zaudējumu pret trešās vietas ieguvējiem un pērnajiem čempioniem no RFS.

Valmieras komanda valsts spēcīgākajā līgā atgriezās 2018. gadā un kopš tā laika ar katru sezonu ir savus rezultātus uzlabojusi. Tā 2020. gadā valmierieši kaklā kāra bronzas medaļas, pērn izcīnīja jau sudraba godalgas, bet šosezon vēlreiz ir pārrakstījuši kluba vēsturi, iegūstot tiesības nākamajā sezonā pārstāvēt Latviju UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā.

Kopš 2018. gada virslīgas titulu bija ieguvušas tikai galvaspilsētas komandas – trīs reizes pēc kārtas "Riga FC" un pērn RFS. Kopumā par Latvijas čempioniem tagad kļuvušas 13 dažādas komandas.

Tiesības nākamajā sezonā sacensties "Optibet" Virslīgā jau izcīnījusi "Optibet" Nākotnes līgas čempionvienība FS "Jelgava", kas turnīrā ieņems SK "Super Nova Salaspils" vietu. Pārspēlēs ar virslīgas devīto labāko komandu FK "Metta" piedalīsies Grobiņas SC/LFS futbolisti.