Šo svētdien, 6. novembrī, 49. vidusskolas parketa zālē starts tiks dots 2022./2023. gada Rīgas telpu futbola čempionātam, ko organizēs Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu.

Turnīrs tiks aizvadīts kā Latvijas telpu futbola 1. līgas Rīgas reģiona sacensības ar finālturnīru, kur 2023. gada 7. aprīlī Salaspils sporta namā spēkosies sešu valsts futbola reģionu labākās komandas. Kopš 2020. gada 1. līgas čempionāts nenotika Covid-19 pandēmijas radītās situācijas dēļ.

Rīgas čempionāta spēļu norise tiek plānota svētdienās pēc plkst. 15.00 laika periodā līdz nākamā gada 12. martam. Uzvarētāji un laureāti čempionātā tiks noskaidroti divos posmos, pirmajā no tiem komandām aizvadot pa vienai spēlei katrai ar katru un noskaidrojot piecas spēcīgākās dalībnieces, kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, un vēl piecas vienības, kas noskaidros vietu sadalījumu no 6.-10., kā arī Cerību kausa ieguvēju.

Turnīra nākamajā etapā katra no šīm piecām vienībām aizvadīs pa vienai spēlei ar savas apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus un tādā veidā noskaidrojot godalgoto vietu ieguvējus. Dalību sacensībās apstiprinājušas "DSV Latvia", FK "Beitar"/"Petrow", FK "Ulbroka"/LAS, "Futbola Parks Academy"/LSPA, "Industrial Steel Group", "Napalm", "New Project", "Reg Vardy"/"Anzāģe", "Rīnūži"/"Grifs AG" un USB/"Ropaži SC".

Turnīrā drīkstēs piedalīties spēlētāji, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju arī jaunāki futbolisti), savukārt dalība liegta Latvijas un citu valstu čempionātu spēcīgāko futbola līgu pārstāvjiem, kuri aizvadījuši vismaz vienu oficiālu spēli 2022. vai 2023. gada sezonā.

Tāpat sacensību reglaments ļauj iekļaut Rīgas čempionāta pieteikumā uz spēli ne vairāk par trim futbolistiem, kuri aizvadījuši vismaz vienu oficiālu spēli 2022./2023. gada sezonā Latvijas vai citu valstu čempionātu spēcīgāko telpu futbola līgu komandās.

Spēles ilgums plānots divu puslaiku apmērā pa 20 minūtēm t.s. "netīrā" spēles laika, izņemot katra puslaika noslēdzošās divas minūtes. Pārtraukums starp puslaikiem – ne vairāk kā piecu minūšu apmērā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija