UEFA Eiropas Konferences līgas grupu stadijas pēdējā mačā Latvijas futbola klubs RFS savu skatītāju priekšā Rīgā ar 0:3 atzina pazīstamā itāļu "Fiorentina" pārākumu. Līdz ar to RFS pabeidza dalību eirokausa grupu turnīrā ar diviem punktiem sešos mačos.

Šajā spēlē RFS galvenā trenera Viktora Moroza izvēli sākumsastāvam ietekmēja vairāku futbolistu savainojumi, Vitālija Jagodinska diskvalifikācija, kā arī, iespējams, trenera domas par svarīgo "Optibet" virslīgas maču sestdien pret FK "Liepāja". Rīdzinieku starta vienpadsmitniekā pret "Fiorentina" šoreiz bija gan Elvis Stuglis, gan Kaspars Dubra, gan Vitālijs Maksimenko, gan Deniss Rakels, kuri līdz šim lielāko daļu spēļu UEFA Eiropas Konferences līgā noskatījās vai nu no rezervistu soliņa vai iesaistoties spēlē tikai uz maiņu.

Diemžēl jau cīņas 3. minūtē RFS bija spiests veikt piespiedu maiņu, jo ar pirmo tālo piespēli mačā traumu guva Dubra. Viņa nomainīšana ietekmēja arī citu futbolistu izvietojumu un funkcijas laukumā. Turklāt RFS centra aizsargu trio veidoja tikai un vienīgi kreiļi. Ko tādu futbolā gadās redzēt reti.

Vismazāk vēlamais scenārijs šādos mačos nomināli vājākajai komandai ir ātri ielaisti vārti, un tieši to šoreiz izdevās panākt "Fiorentina" komandai. Jau spēles 7. minūtē viesu pussargs Antonīns Barāks pārsteidza Pāvelu Šteinboru ar sitienu ar galvu vārtu tuvējā stūrī. Latvijas vārtsargs gan paguva noreaģēt uz bumbu un aizsniedza to, bet neglāba no vārtu zaudējuma.

Kopumā Itālijas komanda pārliecinoši kontrolēja bumbu, un RFS izdevās aizmukt pretuzbrukumos diezgan reti. Puslaika beigās gan izdevās labs ātrais uzbrukums, kas beidzās ar Andreja Iliča sitienu ar galvu – bumba skāra vārtu pārliktni no augšpuses. Gandrīz jau nākamajā uzbrukumā Itālijas klubs guva vārtus pēc stūra sitiena. Spēles 44. minūtē zaudēti vārti futbola terminoloģijā tiek saukti par "vārtiem ģērbtuvēs", bet izrādījās, ka tie vēl nav vienīgie pirms puslaiku pārtraukuma. Kompensācijas laika otrajā minūtē Rikardo Saponaram padevās tik precīzs sitiens vārtu tālajā "devītniekā", ka mājinieku līdzjutēji varēja vien noplātīt rokas. Ja tajā vietā pašā stūrī starp vārtu stabu un pārliktni bija kāds zirnekļu tīkls, tas noteikti tika notrausts ar šo filigrāno sitienu. Atpūtā ejot, tablo vēstīja 0:3.

Otrajā puslaikā spēle bija jau līdzvērtīgāka, un RFS biežāk paviesojās pretinieku soda laukumā. Labas sitienu iespējas bija Žigam Lipuščekam, Andrejam Iličam, vēl vairāki uzbrukumi bija draudīgi, lai gan nebeidzās ar sitienu uz vārtiem. 80. minūtē Jovans Vlalukins raidīja bumbu "Fiorentina" vārtos, taču tika fiksēts aizmugures stāvoklis. Aizraujošā un abpusējiem uzbrukumiem bagātā otrajā puslaikā vārti vairs netika gūti, un spēle beidzās ar rezultātu 0:3. "Fiorentina" dalību turnīrā turpinās izslēgšanas spēlēs kopā ar turku "Basaksehir", bet RFS un skotu "Hearts" klubiem eirokausu sezona nu ir beigusies.

Atgādinām, ka šī bija tikai otrā reize vēsturē, kad kāds Latvijas futbola klubs spēlēja kāda eirokausa pamatturnīra grupu stadijā. Iepriekš tāds panākums padevās vēl tikai FK "Ventspils", kas 2009. gada rudenī spēlēja UEFA Eiropas līgā.