2021. gada izskaņā Latvijas Futbola federācija (LFF) uzsāka jaunu darbības virzienu Eiropas Savienības fondu un citu finanšu instrumentu piesaistē, tādejādi veicinot jaunu investīciju piesaisti Latvijas futbolā, attīstot futbolu vēl plašākos virzienos, ilgtermiņā radot pievienotu vērtību sabiedrībā, kā arī veidojot jaunas investīcijas futbola infrastruktūrā, izglītībā un inovācijās un veicinot Eiropas demokrātisku vērtību īstenošanu.

Šobrīd LFF ir sākusi īstenot vairākus projektus ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu, tai skaitā, organizējot starptautisku konferenci "Par godīgu un atbildīgu spēli", kā arī dažādus seminārus un pasākumus, kas ļauj LFF piesaistīt pasaules klases lektorus un tai pat laikā ieekonomēt esošos budžeta līdzekļus. Piemēram, šoruden Rīgā viesojās Anglijas Futbola asociācijā (FA) par bērnu agrīno futbola sagatavošanu atbildīgais Pīters Stērdžss (Peter Sturgess), kā arī Beļģijas Futbola federācijā vienotās spēlētāju sagatavošanas sistēmu īstenojušais Kriss Van Der Hāgens (Kris Van Der Haegen).

"LFF ir izvēlējusies lielisku virzienu, ko attīstīt. Pirmkārt, lai veicinātu jaunas investīcijas sportā, otrkārt, lai īstenotu mazākus un lielākus projektus, kuri padarītu LFF par vēl caurspīdīgāku organizāciju, treškārt, lai veicinātu vēl lielāku uzticamību sabiedrībā un LFF stratēģisko partneru vidū pašvaldībām, valsts institūcijām u.t.t.," norāda LFF Ārējo finanšu instrumentu piesaistes un iepirkumu speciālists Kārlis Boitmanis.

Papildus izglītojošām konferencēm un semināriem ir uzsākts darbs pie MTC "Staicele" zīmola maiņas un jaunas mājas lapas izstrādes. Tāpat ir uzsāktas papildus projektu pieteikumu sagatavošana ar citām nacionālajām futbola asociācijām dažādās Eiropas Savienības projektu programmās, piemēram, “Citizens, Equality,Rights and Values Programme(CERV)” un Erasmus+. Ir plānots uzsākt pieteikumu gatavošanu vairākos Interreg projektos.

"Izvēle sākt strādāt ar Eiropas Savienības fondiem ir bijusi pareiza, jo tādejādi mēs varam ietaupīt LFF budžeta līdzekļus, īstenot vēl dažādas iniciatīvas sporta nozarē, un, protams, tās ir pietiekami lielas papildu finanšu investīcijas. Mūsu mērķis noteikti ir piesaistīt vēl vairāk Eiropas Savienības fondu līdzekļus dažādu aktivitāšu īstenošanai," jauno LFF darbības virzienu komentē organizācijas prezidents Vadims Ļašenko.