Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas sacensību apritē atgriezīsies telpu futbola 1. līgas čempionāts, kas risināsies jaunā formātā pēc reģionālā principa. Tāpat sākusies komandu pieteikšanās Latvijas kausa izcīņas turnīram telpu futbolā, kas sāksies nākamā gada februārī.

Līdz šim pēdējā Latvijas telpu futbola 1. līgas sezona risinājās 2019./2020. gadā, kad turnīrā piedalījās 11 komandas. Pē tam turnīra norise nebija iespējama Covid-19 pandēmijas radītās situācijas dēļ.

Atgriežot 1. līgas turnīru sacensību kalendārā, Latvijas Futbola federācija (LFF) vēlas stiprināt sportiskā principa ievērošanu telpu futbola turnīru hierarhijā, pakāpeniski stiprinot un paplašinot arī "Optibet" telpu futbola Virslīgu. Pandēmijas radītās sekas telpu futbola klubos un konkurencē ir jūtamas, tāpēc 1. līgas čempionāta atjaunošana komandu attīstībai ir ļoti svarīga.

Šī iemesla dēļ dalībai 1. līgas čempionātā tiek aicināti pieteikties ne tikai LFF biedri un biedra kandidāti, bet arī reģionālās komandas, kas vēl ir tikai ceļā uz juridiskas organizācijas izveidošanu. LFF šiem dalībniekiem sniegs nepieciešamo palīdzību tālākai attīstībai.

Pirmais čempionāta posms jaunajā sezonā norisināsies reģionos, kam sekos finālturnīrs ar sešu Latvijas futbola reģionu labāko komandu dalību. Finālturnīru 2023. gada 7. aprīlī uzņems Salaspils sporta nams.

Pieteikšanās Latvijas kausa izcīņai telpu futbolā iespējama līdz 2023. gada 18. janvārim, bet februāra sākumā paredzēta astotdaļfināla spēļu norise.

Turnīra fināls paredzēts 10. aprīlī. Tā norises vietai LFF pašlaik izskata vairākus variantus un aicina arī klubus paust interesi par izšķirošās spēles uzņemšanu.

Pagājušās sezonas Latvijas kausa izcīņas turnīrā uzvarēja FK "Raba" komanda, titulu izcīnot otro reizi pēc kārtas.