Iepriekšējā nedēļas nogalē pēc noslēdzošās kārtas spēlēm RTU stadionā svinīgā ceremonijā tika sveiktas labākās komandas Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētajās 2022. gada Rīgas jaunatnes meistarsacīkstēs U-12 vecuma grupā pēc formāta 9:9. Sacensību zelta godalgas ieguva "RFS Akadēmija", otrajā vietā ierindojās FS "Metta"/"Rīga", bet godpilnajā trešajā – "Riga FC Academy".

Kā ziņots, eksperimentālais turnīrs pēc šāda veida formāta tika organizēts pirmo reizi, un turnīra mači notika Mežaparka dabīgā seguma laukumā un RTU stadionā. Sacensību uzvarētājs un pārējo godalgoto vietu ieguvējas tika noskaidrotas pēc viena riņķa izspēles desmit dalībnieču konkurencē, katrai pretiniecei ar katru aizvadot vienu maču.

"RFS Akadēmija" futbolisti sacensību finišā sakrāja 23 punktus, izcīnot septiņas uzvaras un piedzīvojot neizšķirtus dueļos ar abām pārējām medaļu ieguvējām, turklāt čempionāta gaitā deviņās cīņās ielaida tikai četrus vārtus. FS "Metta"/"Rīga" un "Riga FC Academy" no līderes atpalika par punktu, bet savstarpējā mačā gūtā panākuma dēļ (8:4) priekšrocību cīņā par sudrabu ieguva "Metta" pārstāvētā vienība. Punkta atstatumā no šī dueta atpalika Mārupes SC, savukārt piektajā vietā esošo RFS no līderes jau šķīra desmit punktu intervāls.

Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā piemiņas veltes no Imanta Bleideļa rokām saņēma ne tikai trīs spēcīgākās vienības, bet arī meistarīgākie spēlētāji individuālajās nominācijās. Par vērtīgākajiem vārtsargiem tika atzīti čempiones pārstāvji Ričards Pizāns un Petrs Gulins, savukārt labākā trenera godu ieguva Vadims Burlačuks, kurš turnīrā vadīja gan "RFS Akadēmija", gan RFS komandas. Tikmēr kā čempionāta labākais spēlētājs tika sveikts FS "Metta"/"Rīga" pārstāvis Rodrigo Laimiņš, kura rēķinā ir arī 18 trāpīgi raidījumi.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija