Divas kārtas pirms "Optibet" Nākotnes līgas 2022. gada sezonas finiša pirmo vietu sev garantējusi FS "Jelgava" komanda. Svētdien jelgavnieki savu skatītāju priekšā ar 4:2 pārspēja FK "Salaspils" komandu un palielināja savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju "Riga FC-2" līdz septiņiem punktiem.

Visā čempionātā Jelgavas klubs 24 mačos piedzīvojis tikai vienu zaudējumu un vienreiz spēlējis neizšķirti. Tā ka kopumā viņu sniegumu šosezon var saukt par stabilu visa gada garumā. Vienīgā neveiksme piedzīvota 31. jūlijā viesos pret "Valmiera FC-2"/VSS komandu (2:3). Tāpat vērts izcelt, ka jelgavnieki sezonas gaitā izmantojuši visai plašu loku spēlētāju - kopumā 28 futbolisti devušies laukumā komandas rindās. Rezultativitātes ziņā FS "Jelgava" šobrīd ir tikai ceturtā labākā, toties tikai 12 ielaisti vārti 24 mačos ir pārliecinoši labākais rādītājs čempionātā. Jelgavas komanda apliecinājusi komandu sportā populāro tēzi, ka titulus izcīna aizsardzība.

Mārcis Peilāns un Rihards Bečers Zemgales kluba labā šosezon guvis pa 12 vārtiem čempionātā, bet kopumā ar rezultativitāti izcēlies 21 FS "Jelgava" spēlētājs. Tik plašs vārtu guvēju loks apliecina, ka šis ir komandas panākums.

Turnīra tabulas pretējā polā priekšlaikus kļuvis zināms, ka vietu ONL nākamajā sezonā zaudēja FK "Smiltene"/BJSS. Ar 13 punktiem 24 spēlēs smiltēnieši vairs nevar panākt 12. vietā esošo "Rēzekni". Starp Smiltenes un Rēzeknes komandām tabulā iekārtojies "Leevon Saldus", kas par trim punktiem atpaliek no rēzekniešiem. Atgādinām, ka pēc sacensību reglamenta, 13. un 14. vietas ieguvušās komandas zaudē tiesības piedalīties 2023. gada Nākotnes līgas čempionātā. Savukārt komanda, kas 2022. gada čempionātā ieņem 12. vietu, divās pārspēlēs sacenšas ar 2. līgas komandu, kas 2022. gada 2. līgas čempionātu noslēdz trešajā vietā.

Jelgavas komanda sev jau garantējusi tiesības pretendēt uz vietu "Optibet" Virslīgā nākamsezon, bet otrās vietas ieguvēja, neskaitot dublieru komandas, tiks pie iespējas pārspēlēs samērot spēkus ar virslīgas šīs sezonas 9. spēcīgāko komandu. Šobrīd vistuvāk pārspēlēm ir "Grobiņas SC"/LFS. Atlikušajās divās spēlēs viņiem jātiek vismaz pie viena punkta, lai JDFS "Alberts" viņus vairs nevarētu apsteigt turnīra tabulā. Jau 5. novembrī Grobiņa viesosies pie FK "Salaspils", bet sezonu pabeigs ar mājas spēli pret "Riga FC-2".

Turnīra aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram kontos.

FOTO GALERIJA: