Pēc gada pārtraukuma, kas saistīts ar Covid-19 pandēmiju, šo sestdien plkst. 14.00 RTU stadionā (Daugavgrīvas iela 56a) risināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais Latvijas amatieru minifutbola (7 pret 7) finālturnīrs, kurā piedalīsies sešas labākās Latvijas reģionu komandas. Rīga šīs sacensības uzņems jau sesto reizi.

Latvijas galvaspilsētu sacensībās pārstāvēs "New Project", kas izcīnīja sudraba medaļas šīs vasaras "SYNOTtip" Rīgas minifutbola čempionātā (čempione FC "Raita" pārstāvniecības tiesības nodeva "New Project"), Zemgales reģionu prezentēs Jelgavas FK LLU, bet Kurzemi – "Futbola Vārtsargu Akadēmija"/VA no Ventspils. No Vidzemes reģiona sacensībām deleģēta Limbažu "Impar", kamēr Latgales reģionu pārstāvēs  "Luxberry" no Daugavpils, bet Ziemeļaustrumu - Ludzas "Zveri"/"Ariols".

Sacensību ievadā plkst. 13.30 risināsies izloze, pēc kuras sešas dalībnieces tiks sadalītas divās apakšgrupās pa trim komandām katrā un aizvadīs grupu turnīra etapu, pēc kura pa divām labākajām vienībām pusfinālos turpinās cīņu par čempiona titulu, kamēr trešo vietu ieguvējas savstarpējā mačā sadalīs divas noslēdzošās vietas turnīrā. Sacensības plānots aizvadīt no plkst. 14.00 līdz plkst. 17.00.

Līdzīgi kā iepriekš turnīra dalībnieču sastāvos varēs būt pārstāvēti 16 gadu vecumu sasnieguši spēlētāji, kuri nav pieteikti Latvijas čempionāta virslīgas 2022. gada sezonai un Latvijas telpu futbola virslīgas 2022./2023. gada sezonai. Tāpat finālturnīrā katrai komandai pieteikumā drīkstēs atrasties ne vairāk kā trīs spēlētāji, kuri pieteikti Latvijas čempionāta 1. līgas 2022. gada sezonai.

Katrai finālturnīrā iekļuvušajai komandai atļauts pieteikt trīs jaunus spēlētājus pie tā sastāva, kas bija pieteikts reģionu sacensībām, taču kopējais spēlētāju skaits nedrīkst pārsniegt 15 futbolistus.

Komandas, kas ierindosies pirmajā trijniekā, tiks apbalvotas ar attiecīgās pakāpes medaļām un kausiem. Tāpat vērtīgākais turnīra spēlētājs un vārtsargs tiks sveikti individuālajās nominācijās.

Kā ziņots, pirms diviem gadiem Latvijas amatieru minifutbola finālsacensībās triumfēja "Tukums"/"Process" vienība.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija