Latvijas U-17 jauniešu izlase otrdien Moldovā noslēdzošajā un izšķirošajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas mačā ar rezultātu 3:2 (1:2) uzvarēja laukuma saimniekus, izcīnot otro vietu savā grupā un iekļūstot Elites kārtā.

Latvijas izlases sākumsastāvā pēc iepriekšējās spēles tika veikta viena izmaiņa, starta vienpadsmitniekā atgriežoties Kristapam Kļaviņam. Spēli abas komandas sāka ar abpusējiem uzbrukumiem, tomēr veiksmīgāki bija laukuma saimnieki, kad desmitajā minūtē pēc stūra sitiena burzmā pie Henrija Ausekļa sargātajiem vārtiem acīgākais bija Danils Andreiču.

Puslaika turpinājumā Latvijas jaunieši pamazāk spēja iegūt iniciatīvu, turklāt 23. minūtē nonāca vairākumā. Tas augļus nesa 29. minūtē, kad pēc stūra sitiena pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas bija Ralfs Pakulis, atjaunojot neizšķirtu. Pēc šiem notikumiem cīņa kļuva izteikti agresīva, bet vienā no epizodēm skaistā lēcienā savu komandu glāba Auseklis. Mājinieki gan atkal bija ieguvuši iniciatīvu savā pusē un puslaika pēdējā minūtē pārvērta to vēl vienos gūtos vārtos, izmantojot Ausekļa kļūdu izgājienā.

Izlīdzinājumu Latvijas izlase vēlreiz panāca pašā otrā puslaika sākumā, kad precīzs bija Roberts Bočs, pirmais esot pie bumbas, kuru Roberts Kudrjašovs brīdi iepriekš trieca pret vārtu pārliktni. Turpinājumā Moldovas jaunieši aktīvi centās panākt sev nepieciešamo uzvaru, tomēr Latvijas pārstāji ar saviem pienākumiem aizsardzībā tika galā. Vēl vairāk – 69. minūtē Bočs guva savus otros vārtus un izvirzīja Latvijas valstsvienību vadībā, vēlreiz esot acīgākais vārtu priekšā.

Atlikušajā laikā nervozā cīņā Latvijas jaunieši pārsvaru nosargāja.

SPĒLES IERAKSTS:

Pirms tam turnīrā Latvijas izlase ar 1:0 uzvarēja Slovākiju un ar 0:2 atzina Vācija pārākumu. Pirms noslēdzošās kārtas Vācijas kontā bija seši punkti un garantēta pirmā vieta grupā, Latvija sekoja ar trim punktiem, bet Slovākijai un Moldovai bija pa vienam punktam. Citā otrdienas spēlē Slovākija pārspēja Vāciju ar rezultātu 1:0, tomēr bija spiesta samierināties ar trešo vietu grupā.

Elites kārtai, kas notiks nākamā gada pavasarī, kvalificējas grupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī vēl četras labākās no trešo vietu ieguvējām. Finālturnīrs ar 16 komandu piedalīšanos 2023. gada maijā un jūnijā risināsies Ungārijā.

Galvenais treneris Jurģis Pučinsks izlasē bija iekļāvis futbolistus no deviņiem pašmāju klubiem un Itālijas.

Šovasar Latvijas U-17 izlase Somijā kļuva par Baltijas kausa izcīņas čempioni. Šī vecuma Baltijas kausa turnīros Latvija bijusi labākā trīs reizes pēc kārtas.